بیزینس پلن و کاربرد آن

درباره بیزینس پلن

درباره ی بیزینس پلن و کاربرد آن چه می دانید؟ سخن گفتن از کسب و کار همواره برای من لذت بخش بوده است. وقتی سخن از کسب و کار به میان می آید، پشت سر آن سوالاتی مطرح می شود که باید به آنها جواب داد. از جمله : چگونه یک کسب و کار راه اندازی کنیم؟ بیزینس پلن چیست؟ چگونه اقدام به تهیه بیزینس پلن بکنیم؟

پاسخ به این سوالات در یک مقاله، واقعا کار سختی است. تلاش خواهیم کرد در این مقاله تا حد امکان به پرسش های شما در زمینه بیزینس پلن پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

بیزینس پلن

حتما بخوانید : مدل های سرمایه گذاری برای کسب و کار

بیزینس پلن چیست؟

اصطلاح فارسی بیزینس پلن، طرح کسب و کار یا طرح تجاری است. همانطور که از نام آن هم پیداست، طرح تجاری یا بیزینس پلن به معنی یک نوشته کاملا رسمی و مهم است که در آن اقدام به شرح کسب و کار، اهداف کسب و کار و هرگونه توضیحاتی در این زمینه می کنند.

حتی گاها اطلاعاتی درباره تیم شروع کننده کسب و کار و تیم تجاری و… نیز می باشد. همانطور که تا الان متوجه شدید، بیزینس پلن یک طرح کاملا مکتوب است که در آن به آنالیز کامل کسب و کار و شرایط اجرایی آن می پردازند. کلیه جوانب را مورد ارزیابی قرار می دهند و از همه مهم تر، انتظارات و نتایج پیش بینی شده را نیز درج می کنند.

تا اینجای کار، با تعریف و مفهوم کلی طرح کسب و کار و طرح تجاری آشنا شدید. بیایید کمی بیشتر به جزئیات این طرح ها بپردازیم.

بیزینس پلن چه کاربردی دارد؟

کاربرد بیزینس پلن که در این مقاله از آن به عنوان طرح کسب و کار یاد خواهیم کرد چیست؟

بیایید بدون تعارف صحبت کنیم. بسیاری از مدیران کسب و کارها طرح تجاری را ضروری نمیدانند و تنها وقتی که می خواهند وام بانکی دریافت کنند اقدام به نوشتن طرح تجاری می کنند. اما این مدیران نمی دانند که نوشتن طرح تجاری در کارکرد آنها هم تاثیر می گذارد.

بسیاری از مدیران بدون نوشتن کامل و با جزئیات طرح تجاری، اقدام به عملیاتی کردن طرح می کنند و همین امر باعث می شود مشکلات متعددی پیش بیاید، و حتی یک اشتباه را چندین بار تکرار می کنند.

بیزینس پلن، می تواند تجارت و کسب و کار شما را یکپارچه کند، توانایی اجرایی و منابع شما را یکدست و یکپارچه کند و از همه مهم تر پیام برند شما را به درستی به مخاطبان و مشتریان شما برساند.

blank
کاربرد بیزینس پلن

حتما بخوانید : استارت آپ چیست و انواع استارت آپ ها کدام اند؟!

چگونه یک بیزینس پلن طراحی کنیم؟

اما سوال مهم تری که پیش می آید این است که چگونه یک بیزینس پلن طراحی کنیم؟ حالا که به اهمیت طرح تجاری پی بردیم، نیاز است که بدانیم چگونه یک طرح تجاری به طور حرفه ای و مناسب طراحی کنیم.

در قدم اول باید مخاطبان خود را بشناسید. طرح تجاری را باید به زبانی بنویسید که برای مخاطبان راحت و قابل فهم باشد. برای مثال اگر قصد دارید طرح پیاده سازی یک سامانه و سایت هوشمند را به یک بنگاه دار شرح دهید، از اصطلاحات علمی و تخصصی زیاد استفاده نکنید. طوری که مخاطب هنگام خواندن متوجه نشود چه گفتید و چه خواند!

همچنین سعی کنید کوتاه، مختصر و مفید بنویسید. طرح تجاری طولانی را معمولا به طور کامل مطالعه نمی کنند. طرح تجاری طرحی است که شما هم گاهی برای اصلاح و بهبود به آن مراجعه می کنید.

ولی فراموش نکنید که اگر طولانی باشد شاید حوصله انجام تغییرات را نداشته باشید و یا حتی وقت انجام تغییرات را نداشته باشید.

blank
طراحی بیزینس پلن

حتما بخوانید : بازاریابی اینترنتی

یک طرح تجاری خوب چه ویژگی هایی دارد؟

یک طرح اجرایی و طرح تجاری خوب، طرحی است که موارد زیر را داشته باشد :

خلاصه اجرایی طرح : یعنی مروری بر کسب و کار شما و هدف شما به صورت کلی. اشاره به اینکه چه مشکلی را قرار است حل کنید؟ چه چیزی قرار است بفروشید؟

اشاره به اینکه کسب و کار چگونه انجام می شود؟ چگونه عملیاتی می شود؟ بازاریابی و فروش آن به چه صورت خواهد بود؟ تیم و شرکت حامی این طرح، یکی از بخش های مهم یک طرح تجاری است.

در طرح تجاری به طور کامل شرح دهید که تیم عملیاتی و حامیان مالی این طرح و کسب و کار شما چه کسانی هستند. تیم شما هر یک دارای چه تخصصی است؟ خلاصه ای از مراحل اجرایی توسط تیم را هم شرح دهید. مراحل کار، زمان اتمام کار توسط تیم و … را مطرح کنید.

تفاوت بیزینس پلن با بیزینس مدل چیست؟

از نظر سازمان و استارت آپ های آمریکا، بیزینس مدل اساس و پایه یک شرکت است و ایده اولیه شرکت و نحوه اجرا شدن آن را به ما می گوید. همچنین چگونگی رسیدن به سود را مشخص می کند.

ولی بیزینس پلن، به توصیف و توضیح جزئیات ایده کسب و کار و ایده تجاری می پردازد و برنامه ریزی های دقیق و استراتژی یک سازمان را مشخص می کند.

امیدواریم که این مقاله به سوالات شما در حوزه طرح تجاری پاسخ داده باشد.

blank
طرح کسب و کار یا طرح تجاری

حتما بخوانید : تکنیک های راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه اولیه

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments