آموزش پرورش طیور برای مبتدی هایی که نمی دانند از کجا شروع کنند

آیا می خواهید تجارت پرورش طیور راه بیندازید و نمی دانید از کجا باید شروع کنید؟ آیا می دانید در صورت مدیریت درست، کسب و کار پرورش طیور را می توان یکی از پر درآمدترین کسب و کارها در دنیا نامید؟ به دلیل اینکه تعداد پرورش دهندگان طیوری که در حال حاضر وجود دارد کافی نیستند، تجارت پرورش مرغ تا این حد سودآور شده است. این تجارت، فرصت خوبی برای کسب درآمد کافی در مدت زمان کوتاه است. تمرکز این مقاله بر روی فرایند پرورش طیور از یک مزرعه کوچک و چگونگی تبدیل آن به یک کسب و کار بزرگ است. برای آشنایی بیشتر با سایت آرش کرمانی همراه باشید.

پرورش طیور
پرورش طیور

بیشتر بدانید: مقایسه پرورش قرقاول با پرورش مرغ

چرا پرورش طیور یکی از پردرآمدترین کسب و کارها است؟

در ادامه مطلب دلایل سودآوری پرورش طیور را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

۱. تکثیر سریع و در تعداد زیاد

یک پرنده تخم گذار سالم مثل مرغ به طور تقریبی روزی یک تخم یا هفته ای ۴ تخم می گذارد، گاهی هم ۷ تخم در یک هفته. اینها همه به کیفیت مرغ های شما بستگی دارد. بعضی مرغ ها می توانند در یک سال ۳۲۵ تخم بگذارند و ۲۱ روز هم طول می کشد تا جوجه ها سر از تخم بیرون بیاورند. از نظر فنی این بدین معنی است که یک مرغ تخم گذار در سه روز، دو بار می تواند یک مرغ تخم گذار دیگر تولید کند. بنابراین اگر ۵۰۰ مرغ سفید کالیفرنیای سالم دارید، این تعداد مرغ می توانند در عرض ۴۰ روز ۱۲ هزار جوجه به شما بدهند.

2. نرخ رشد سریع در بازار پرورش طیور

جالب ترین نکته در مورد مرغداری، نرخ رشد بالای آن است. حدودا ۲۱ روز طول می کشد تا جوجه ها سر از تخم در آورند. بعد از تولد آنها حدودا ۲۷ تا ۲۸ هفته طول می کشد تا کاملا برای بازار آماده شوند. این به این معنی است که یک کشاورز مرغدار، درآمدزایی خود را بعد از شروع موفقیت آمیز پرورش طیور خود در عرض فقط ۳۱ هفته شروع می کند.

بر اساس این محاسبات، مرغدار می تواند درآمدش را در عرض یک سال دو برابر کند. با این حال، بی ثباتی هایی هم در این تجارت وجود دارد. مرگ و میر و بیماری ها بعضی از آنها هستند. اما این عوامل را می توان با انجام رسیدگی و کنترل مناسب و واکسیناسیون کاهش داد.

3. فروش با قیمتی بسیار سود ده

قیمت بازار طیور خیلی پایین نیست و می توانید سود خوبی از آن ببرید. نه تنها از فروش تخم پرنده ها بلکه با فروش گوشت آنها می توانید میزان سود کارتان را افزایش دهید.

۴. بازار پرورش طیور بازار بزرگی است

بازار تخم طیور هم خوب و سودآور است. مثل تجارت گوشت، تخم طیور هم منبع سود ده دیگری است. هر شانه ۳۰ تا تخم مرغ دارد. بنابراین اگر شما ۵۰۰ مرغ تخم گذار در مزرعه داشته باشید و آنها در یک ماه ۱۲ هزار تخم بگذارند و اگر بخواهید همه این تخم مرغ ها را بفروشید، ماهانه درآمد خوبی خواهید داشت.

حالا می توانید ببینید که این کسب و کار راهی بسیار آسان برای رسیدن به سود بالا است. اما سوال این است که طرح کسب و کار پرورش طیور را چطور آغاز کنیم؟

قبل از آغاز طرح کسب و کار پرورش طیور

قبل از اینکه حرفه مرغداری را شروع کنید، باید یک طرح کسب و کار پرورش طیور داشته باشید. این کار در مورد هر نوع کسب و کاری بسیار با اهمیت است. فرقی نمی کند شما می خواهید پرورش بوقلمون انجام دهید یا پرورش بلدرچین یا … مهم این است که طرح کسب و کار خوبی داشته باشید.

طرح کسب و کار مثل یک نقشه برای جاده است که به شما می گوید با این تجارت به کجا می رسید. طرح کسب و کار به شما خواهد گفت که در هر زمانی در تجارت خود در چه نقطه ای قرار گرفته اید.

پرسودترین پرنده برای پرورش
پرسودترین پرنده برای پرورش

بیشتر بدانید: آشنایی با نکات کلیدی پرورش بلدرچین

طرح کسب و کار پرورش طیور باید شامل نکات زیر باشد:

۱. نوع طیور را انتخاب کند

اولین مرحله در شروع حرفه پرورش طیور انتخاب نوع پرنده است. باید بدانید پرسودترین پرنده برای پرورش کدام است؟ در اینجا شما باید نوع پرنده را که تخم گذار باشد یا گوشتی انتخاب کنید. هر کدام را که بخواهید می توانید انتخاب کنید و این کاملا به خود شما مربوط است. میتوان گفت پردرآمدترین پرورش طیور به شترمرغ، مرغ، اردک، غاز، بوقلمون اختصاص دارد.

۲. اهمیت نوع قفس طیور در پرورش طیور

فاکتور مهم دیگری که باید قبل از بستن طرح نهایی پرورش طیور پرسود در نظر گرفت، انتخاب نوع و اندازه قفس پرنده هاست. شاید الان به این فکر می کنید که این موضوع در آن حد ضروری نیست که لازم باشد قبل از شروع کار به آن فکر کرد. اما باور کنید که هست. تخمین هزینه قفس طیور، روی کل طرح کسب و کار شما هم تاثیر منفی و هم مثبت می گذارد. بنابراین نوع قفس طیور خود به دقت بررسی کرده و بهترین نوع قفسی که می خواهید را انتخاب نمایید.

۳. حوزه مورد نظر خود را تفکیک و مشخص کنید

شما نمی توانید کار پرورش طیور را بدون هدف شروع کنید. باید مسیری را انتخاب کنید که می خواهید کسب و کار شما در جریان آن قرار گیرد. با این کار توجه خود را روی یک هدف متمرکز کرده و سطح بالاتری از حرفه ای گری را برای کسب و کار خود تضمین می کنید. اما اگر می خواهید در دو حوزه کاری فعالیت کنید هم مشکلی نیست. در اینجا چندین جایگاه مناسب در زمینه کار و سرمایه گذاری در رابطه با پرورش طیور را به شما معرفی می کنیم:

۱. پرورش مرغ تخم گذار: اساسا برای تولید تخم مرغ به کار می رود.

۲. پرورش مرغ گوشتی: برای تولید گوشت مرغ استفاده می شود.

۳. جوجه کشی: برای از تخم در آمدن جوجه های جدید

۴. خوراک طیور: که برای سایر مرغداری ها خوراک تولید می کند.

می توانید هر کدام از اینها را انتخاب کنید. می توانید به دلخواه خود مرغ تخم گذار و مرغ گوشتی را با هم انتخاب کنید.

۴. انتخاب مکان پرورش طیور

بخش مهم دیگر در پرورش طیور، انتخاب مکانی است که می خواهید کسب و کار خود را در آن ترتیب دهید. این موضوع تاثیر مستقیمی روی هزینه راه اندازی مجموعه دارد. مکانی که من برای مرغداری ترجیح می دهم، یک منطقه روستایی است که در نزدیکی جاده باشد.

شما می توانید با انتخاب این مکان، هزینه زمین و نیروی کار را کاهش دهید. وقتی تجارت پرورش طیور خود را شروع می کنید، حتما نمی خواهید که همه پولتان را برای یک زمین در منطقه شهری هزینه نمایید. در رابطه با پرورش طیور، چندین مشکل دیگر هم در منطقه شهری وجود دارد.

دولت به خاطر مسائل بهداشتی این اجازه را نمی دهد که در منطقه مسکونی، مرغداری احداث کنید. پس بهتر است یک زمین مناسب برای این کار در منطقه روستایی انتخاب کنید.

۵. ارزش کل سرمایه

بعد از این که مکان خود را مشخص کردید، دیگر می دانید که برای شروع طرح کسب و کار پرورش طیور، چه مقدار سرمایه لازم دارید. تمام سرمایه ای که نیاز دارید را یادداشت کنید و بررسی کنید که منابع شما در چه راهی صرف می شوند تا بتوانید آن را مدیریت کنید.

مثل هر تجارت دیگری هر چه طرح کسب و کار شما بزرگ تر باشد، مجبورید بیشتر هم سرمایه گذاری کنید. باید در این مورد که برای این کار چه مقدار می توانید سرمایه گذاری کنید تصمیم بگیرید.

طرح کسب و کار پرورش طیور

اکنون شما همه طرح های کسب و کار خود را آماده کرده اید اما اگر آنها را اجرا نکنید، همه این طرح ها بی فایده خواهند بود. فرض ما بر این است که سرمایه مورد نیاز شما آماده است. اگر این سرمایه را دارید پس گام های بعدی را شروع کنید.

گام اول: زمین بخرید

همانطور که قبلا پیشنهاد دادیم، اول شما باید زمینی را انتخاب کنید که جایی دور از شهر باشد. اما به خاطر داشته باشید که زمینی را انتخاب نکنید که خیلی دور از شهر باشد و یا اینکه سیستم حمل و نقل خوبی نداشته باشد.

گام دوم پرورش طیور: ساختارهای مورد نیاز را بسازید

یک سیستم ساختمانی خوب، برای طرح کسب و کار پرورش طیور بسیار مهم است. که نه تنها طیور را از خطر حفظ می کند بلکه سود شما را نیز در این تجارت افزایش می دهد. هر سیستم ساختمانی مرغداری بر اساس سیستم مدیریت، مقیاس و استفاده طبقه بندی می گردد. انواع متداول سیستم های ساختمانی مرغداری مورد استفاده شامل موارد زیر می باشد:

  • سیستم half litter که در آن مرغ ها هم روی بستر و هم روی یک سیستم دیگر نگهداری می شوند.
  • سیستم deep litter که در این ساختمان ها مرغ ها را روی بستر نگهداری می کنند.
  • سیستم semi_fold یا قفس های نیمه تاشو
  • سیستم battery که قفس باتری است.
قفس های مخصوص طیور
قفس های مخصوص طیور

بیشتر بدانید: چگونه به درآمد بیش از حد پرورش طیور دست یابیم؟

گام سوم: قفس ها را بخرید

خرید قفس مرغ ها یک قسمت بسیار مهم از این کسب و کار است و مثل بسیاری از عوامل تاثیرگذار دیگر مستقیما به اندازه، موقعیت، استحکام و چگونگی چینش قفس مرغ ها بستگی دارد. قبل از خرید قفس مرغ ها، اندازه گیری ها و آنالیزهای خود را در مورد سایز مرغداری و مقدار بودجه مورد نظر خود به درستی انجام دهید. در اینجا چند قفس را به شما پیشنهاد می کنیم:

قفس مرغ تخم گذار (قفس باطری)، قفس جوجه، قفس مرغ گوشتی، قفس کبک صنعتی، قفس بلدرچین صنعتی و غیره .

گام چهارم پرورش طیور: خرید طیور

بهتر است برای شروع کار جوجه های یک روزه را انتخاب کنید. قبل از خرید آنها یک مرکز جوجه کشی معتبر را پیدا کنید که بتوانید از آنجا جوجه های سالم خریداری نمایید.

گام پنجم: سایر آیتم ها و لوازم مورد نیاز

قفس طیور ، چندین ملزومات دیگر نیز دارد. مثل آبخوری، دانخوری، دستگاه خشک کن، قفسه ها، لانه ها، سیستم روشنایی، دستگاه انکوباتور تخم، سیستم دفع فضولات و غیره.

شما باید این هزینه ها را هم در نظر بگیرید و به عنوان بخش نهایی طرح، ما برای شما بهترین تجهیزات مرغداری را نیز فراهم می کنیم. مثل دستگاه جمع کننده اتوماتیک تخم مرغ، سیستم تغذیه اتوماتیک، دستگاه کود جمع کن اتوماتیک، دستگاه مه پاش ضد عفونی کننده و سیستم خنک کننده و غیره. در قیمت های بسیار پایین و با کیفیت بالا.

 

چالش های موجود در آغاز کار

پرورش طیور یکی از پر سودترین کسب و کارها در این ایام است. اما شما باید با ریسک های این کار نیز آشنا شوید. اگرچه که هیچ کسب و کاری وجود ندارد که بدون ریسک و چالش باشد.

چالش های پرورش طیور
چالش های پرورش طیور

بیشتر بدانید: بهترین منبع برای بهبود نور سالن پرورش چیست؟

۱. نبود حمایت از طرف دولت

با توجه به تجربیات گذشته ممکن است فکر کنیم که در شرایط بحرانی این کسب و کار، دولت به ما کمک خواهد کرد. اما در مورد این موضوع مطمئن نباشید. خودتان را برای این آماده کنید که دولت در هنگام نیاز شما، کمکی نخواهد کرد. به این فکر کنید که مجبورید کار خود را به تنهایی و بدون کمک هیچ کسی پیش ببرید. برای ضررهای ناگهانی پشتوانه مالی داشته باشید. این کار می تواند به شما در اداره درست کسب و کارتان کمک کند و اگر توانستید از دولت کمک بگیرید هم فکر کنید مثل یک پاداش یا کمک هزینه است.

۲. سرمایه شروع خیلی بالا برای پرورش طیور

گفته می شود که پول همه چیز است. بنابراین بدون بودجه مناسب، نمی توانید کسب و کار خود را اداره کنید. کار پرورش طیور نیز مثل هر کسب و کار دیگری احتیاج به بودجه مناسبی دارد. که بدون آن نمی توان تسهیلات و تجهیزات بیشتری را که افزایش دهنده نرخ تولید هستند خریداری کرد.

شما به بودجه مناسبی برای خرید زمین، تجهیزات مرغداری و خوراک جوجه ها احتیاج دارید و باید به نیروی کارتان حقوق پرداخت کنید. در تمام این بخش ها به یک سرمایه خوب نیاز دارید. بنابراین باید در مورد هزینه ها و سرمایه ای که دارید تحقیق کرده و پس از آن کار مرغداری را شروع کنید. ما می توانیم برای شما قفس طیور و تجهیزات مرغداری را با قیمتی مناسب فراهم کنیم که به شما کمک می کند در پول خود صرفه جویی کنید.

۳. شیوع بیماری ها

محیط کثیف در این کار باعث ایجاد بیماری ها و عفونت ها می گردد. طیور نسبت به تغییرات محیطی خیلی حساس هستند. اگر از مرغداری به خوبی نگهداری نشود، پرندگان به آسانی در معرض انواع مختلفی از باکتری ها قرار می گیرند. باید تا جایی که می توانید مرغداری را تمیز نگه دارید.

سیستم شستشوی اتوماتیک کود، دستگاه مه پاش ضد عفونی کننده و دستگاه تهویه می تواند به شما کمک کند. نباید هیچگونه تجهیزات، کفش یا حتی وسیله نقلیه آلوده را به داخل مرغداری ببرید. همینطور به هیچ کدام از بازدید کنندگان محیط پرورش طیورتان، اجازه موارد بالا را ندهید.

۴. سایر عوامل تاثیر گذار در پرورش طیور

چند عامل دیگر نیز وجود دارد که می توانند روی کسب و کارتان تاثیر بگذارند. مثل واکسیناسیون درست که باید هزینه آن را بپردازید. در صورتی که شما یک مرغدار در مقیاس کوچک آن هستید، تامین هزینه واکسیناسیون ممکن است برایتان مشکل باشد. بنابراین کاری که شما باید انجام دهید این است که مرغدارهای دیگر مثل خود را دور هم جمع کنید و واکسن ها را با هم بخرید.

چالش دیگری که ممکن است در مرغداری وجود داشته باشد، هزینه بالای خوراک طیور است. بنابراین دیده می شود که بیشتر مرغدارانی که سرمایه کمی دارند در مصرف خوراک صرفه جویی کرده یا آن را جیره بندی می کنند. این کار در سود حاصله در مقیاس بزرگ تاثیر می گذارد.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

1 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments