معرفی صنعت پرورش بلدرچین

در این مقاله قصد دارم به بررسی صنعت پرورش بلدرچین بپردازم. صنعتی که بسیار سود آور بوده و روز به روز نیز در حال پیشرفت است. امروزه به خاطر مزایای بسیار خاصی که بلدرچین دارد، افراد زیادی قصد راه اندازی این صنعت و تولید و پرورش بلدرچین دارند. بگذارید در همین ابتدای مقاله منظور از پرورش بلدرچین را برای شما روشن کنم. منظور از پرورش بلدرچین در واقع یعنی بزرگ کردن و پرورش بلدرچین برای استفاده از تخم و گوشت آنها و همچنین کسب سود و درآمد بیشتر است

چرا باید وارد صنعت پرورش بلدرچین شویم؟

1) هزینه اولیه راه اندازی این کسب و کار بسیار پایین است.

2) بازار فروش آن هم بسیار گسترده و مناسب است.

3) همچنین همانطور که در ادامه مقاله اشاره می کنم، دوره پرورش بلدرچین بسیار کوتاه و زودبازده است.

ما در این صنعت دو مدل پرورش بلدرچین داریم. پرورش بلدرچین تخمگذار و پرورش بلدرچین گوشتی. با من همراه باشید تا به بررسی هر دو مدل از بلدرچین بپردازیم.

صنعت پرورش بلدرچین
صنعت پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : دوره جامع هوش پرورش بلدرچین

معرفی بلدرچین تخمگذار

مهم نیست محیط پرورش شما چه اندازه خواهد بود. 20 متر یا 100 متر، فرقی نمی کند. مهم این است که تلاش کنید محیطی متناسب با اصول پرورش که چهار عامل ( دما،رطوبت،تهویه و نور ) در آن دخیل هستند را برای بلدرچین ها فراهم کنید.

بلدرچین ها به صداهای زیاد حساس هستند و صداهای مختلف و گوش خراش، آرامش آنها را بر هم می زند. این گونه صداهای مزاحم در رشد آنها تاثیر منفی دارد و موجب بیماری های مختلفی نیز می شود ( استرس صدایی ). سعی کنید یک محیطی امن و آرام برای پرورش بلدرچین تخمگذار داشته باشید. در این صورت است که شما می توانید به سود بسیار مناسبی دست یابید.

عوامل موثر در تخمگذاری بلدرچین

مهم ترین نکته ای که باید مد نظر قرار دهید، این است که بلدرچین های تخمگذار شما از نظر کیفی سلامت و بانشاط  باشند. در زمان تهیه گله اولیه

  1.  فراموش نکنید که تغذیه همیشه مهم است.
  2. پس حتما دان سالم و بالانس شده ای در اختیار بلدرچین ها قرار دهید.
  3. ( بالانس به معنی موادی که توانایی تامین تمام احتیاجات بدن پرنده را به اندازه نیاز داشته باشد، نه بیشتر و نه کمتر )
  4. برای جلوگیری از بیماری نیز همیشه محل پرورش را تمیز و ضد عفونی کنید.
  5. اگر از سیستم پرورش در بستر ( که سیستم سنتی و قدیمی ) بهره میبرید ، آبخوری و دانخوری آنها را همیشه تحت نظر داشته باشید.
  6. پرورش در سیستم قفس بسیار مراحل کار پرورش دهنده را آسان میکند.
  7. با توجه به میزان مساحت سالن و مدل پرورش گوشتی یا تخمگذار بایستی از شدت نور مناسبی استفاده بکنید.( شدت نور برای پرنده های گوشتی کمتر و برای تخمگذار بیشتر است )
  8. تهویه از عوامل مهمی در سالن های پرورش به شمار میرود، لذا با توجه به وزن کل پرنده ها میزان تهویه مورد نیاز محاسبه میشود.
  9.  رطوبت که تقریبا کمتر پرورش دهنده موفقی از اهمیت آن با خبر است، نبود رطوبت 60 درصدی بطور مداوم در سالن های پرورش باعث ضعیف شدن راندمان تولید و بوجود آمدن بیماری های تنفسی و گوارشی است . (استفاده از نازل های مه پاش اتوماتیک پیشنهاد میشود)
  10. رعایت عوامل فوق، باعث می شود گله های مادر همیشه سرحال و راندمان تولید مناسبی داشته باشند.
  11. در زمینه سن تخمگذاری بلدرچین، باید بدانید که بلدرچین پس از اینکه سر از تخم در می آورد، تنها 42 روز بعد تبدیل به یک بلدرچین بالغ می شود و توانایی جفت گیری، تخم گذاری و تکثیر نسل را دارد.
  12. همین امر باعث شده است که صنعت پرورش بلدرچین، یکی از صنعت های زود بازده و بسیار مفید به حساب آید.
تخم بلدرچین
تخم بلدرچین

بیشتر بخوانید: بلدرچین گوشتی

معرفی بلدرچین گوشتی

جالب است بدانید که اخیرا مصرف گوشت بلدرچین در بسیاری از شهرها مخصوصا در تهران رو به افزایش است. گوشت لذیذ بلدرچین طرفداران زیادی دارد و اخیرا نیز در لیست غذاهای پرفروش رستوران ها و فست فود ها قرار گرفته است. اما متأسفانه کشتارگاهای موجود برای پاسخگویی به این حجم از درخواست بلدرچین گوشتی تدارک دیده نشده است. پیش بینی می شود در آینده  تعداد زیادی کشتارگاه مجهز به خط متناسب با لاشه بلدرچین ایجاد شود. پرورش بلدرچین در ایران تقریبا از 20 الی 25 سال پیش آغاز شد.

با توجه به استقبال مردم و سرمایه گذاری هایی که در این زمینه انجام شد، این صنعت امروزه پیشرفت قابل ملاحظه ای نمونده و امروزه در ایران پرورش مدل های مختلف بلدرچین رونق دارد.

بلدرچین گوشتی
بلدرچین گوشتی

بیشتر بخوانید: کلاس پرورش بلدرچین موفقیت شما را تضمین می کند

موارد مهمی که باید در پرورش بلدرچین گوشتی رعایت کنید

برای رسیدن به سود بیشتر مواردی وجود دارد که باید همواره به آنها توجه داشته باشید. موارد مهم در پرورش بلدرچین گوشتی عبارتند از :

1) سر و صدای زیاد بر میزان ضریب تبدیل دان به گوشت تاثیر منفی دارد و باید آرامش محیط را حفظ کنید.

2) آب نقش مهمی در این صنعت دارد، چرا که اگر آب کافی و سالم با املاح متناسب طیور به بلدرچین نرسد، فرآیند تولید دچار مشکل می شود.

3) برای پرورش در هر شاخه ای نیاز به دان مخصوص همان شاخه داریم،لذا استفاده از دان مخصوص بلدرچین گوشتی امری واجب بشمار میرود.

4) یکی از دلایل عدم وزن گیری بلدرچین گوشتی ، آلودگی محیط است ( وزن مناسب 250 گرم )  که این موضوع قابل بحث نیست،لذا بحث نظافت و ضدعفونی واحد های پرورش امری حیاطی و اجتناب ناپذیر در تمام مراحل پرورش میباشد.

5) سعی کنید شرایط جریان هوا و تهویه هوای مناسبی در مکان پرورش قرار ایجاد کنید. چرا که فضولات جمع شده در محیط باعث بالا رفتن سطح گاز آمونیاک در محیط می شود و سلامت بلدرچین را به خطر می اندازد.

شما برای ما از صنعت پرورش بلدرچین بنویسید

ممنونم که تا این بخش از مقاله با من همراه بودید، امر پرورش نیازمند مهارت های بسیار زیادی است که واقعا در یک مقاله امکان انتقال اطلاعات وجود نخواهد داشت. تجربیات خود را در قسمت نظرات همین مقاله درباره صنعت پرورش بلدرچین با ما و سایر متقاضیان به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

2 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments