عوامل موثر بر تخمگذاری شترمرغ ها

در این مطلب از سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران قصد داریم شما را با عوامل موثر بر تخمگذاری شترمرغ ها آشنا کنیم. به راستی عوامل موثر بر تخمگذاری شترمرغ ها چیست؟ میزان تخمگذاری شترمرغ به چه میزان است؟ اگر برای شما سوالات و موضوعات این چنینی اهمیت دارد، در این مطلب با سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران همراه باشید. مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

شترمرغ ها را بشناسید

شترمرغ از بزرگترین پرنده های زنده دنیا محسوب می شود که، از راسته سینه پهنان بوده و به نسبت، تخم آن ها بزرگ تر از دیگر پرندگان است. به طور ابتدایی این پرندگان وحشی بوده که بعد ها آن ها را اهلی کرده اند و از پرهای آنان برای کاربرد های تزئینی، از پوست آن ها برای تولید چرم و از گوشت آن ها تغذیه می شود. در ادامه با عوامل موثر بر تخمگذاری شترمرغ ها آشنا خواهیم شد.

تخمگذاری شترمرغ
تخمگذاری شترمرغ

چه عواملی بر راندمان تخمگذاری

بیشتر بخوانید: بلدرچین گوشتی

چه عواملی بر راندمان تخمگذاری شترمرغ تاثیر می گذارد؟

1) نحوه جفت گیری

نحوه جفت گیری یکی از عوامل موثر بر تخمگذاری می باشد. با توجه به تعداد شترمرغ های نر در جفت گیری، نحوه جفت گیری را می توان به دو دسته تقسیم نمود. سیستم های تکی که در آنها فقط یک شترمرغ نر وجود دارد و سیستم های اجتماعی که در آن بیش از یک شترمرغ نر وجود دارد.

2) نسبت نر و ماده

معمولا نسبت 1 به 1 نر و ماده می تواند در بارور کردن مولد تاثیر گذارترین نسبت باشد، اما نگهداری از آن ها قدری مشکل است. به طور کلی ناسازگاری میان زوج ها می تواند در راندمان تخمگذاری تاثیرات منفی برجای بگذارد. البته اگر شترمرغ ها در انتخاب جفت خود آزاد باشند، احتمال ایجاد تخم های بدون نطفه کاهش می یابد.

3) سن مولد

یکی دیگر از عوامل موثر بر تخمگذاری شترمرغ ها، سن مولد است. معمولا پرندگان نر جوان بر خلاف ظاهر سرحال شان، قادر به جفت گیری و تولید نسبت به شترمرغ های سنین بالا تر نیستند. بهترین زمان برای جفت گیری دفعه 15 تا 20 ام جفت گیری آن ها می باشد.

4) عوامل وراثتی یا ژنتیکی

از آنجایی که شترمرغ ها در گونه های مختلف و با نژادهای متفاوتی وجود دارند، عوامل ژنتیکی آن ها در زمان جفت گیری با نژاد های مختلف می تواند بر کیفیت تخمگذاری بسیار تاثیر گذار واقع شود.

5) نحوه تغذیه پرندگان

نحوه تغذیه و سلامت تغذیه شترمرغ ها نیز بر کیفیت و میزان تخمگذاری آن ها تاثیر می گذارد. به طور مثال اگر شترمرغی برای 6 روز به طور کامل غذا نخورد و روز ششم گرسنه باشد میزان اسپرم های او به شدت کاهش پیدا می کند. در نتیجه تعداد تخم های بدون نطفه به شدت بالا می رود.  همچنین در صورت کمبود کلسیم میزان کیفیت تخم های شترمرغ می تواند به طور جدی کاهش پیدا کند.

6) میزان سلامت جسمی شترمرغ ها

عوامل محیطی، شرایط نگهداری و میزان باردار کردن مصنوعی شترمرغ ها همگی از عواملی هستند که بر تخمگذاری شترمرغ ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیر می گذارند.

blank
میزان تخمگذاری شترمرغ

حتما بخوانید : میزان تخمگذاری بوقلمون ها چقدر است؟!

میزان تخمگذاری شترمرغ

معمولا شترمرغ ها در یک محدوده زمانی مشخص شروع به تخمگذاری می کنند، که با توجه به شرایط آب و هوایی این بازه زمانی متفاوت است. به طور مثال در آفریقا شترمرغ ها در فصول خشک تخمگذاری می کنند، اما زمان تخمگذاری شترمرغ ها در ایران، در فصل بهار بیشتر است. معمولا شترمرغ ها هر یک روز در میان با توجه به شرایط نگهداری از 14 تا 21 تخم می گذارند. که وزن هر کدام حدودا 1 تا 1/5 کیلو میباشد.

به طور کلی با توجه به تحقیقات انجام شده هر شترمرغ در ایران، در فصل تخمگذاری حدودا 40 تا 120 تخم می گذارد، اما در برخی از مزارع با استفاده از دستگاه های مخصوص شرایط تخمگذاری را به طور مصنوعی برای شترمرغ ایجاد کرده و تعداد تخم ها را افزایش می دهند.

میزان تخم گذاری شترمرغ
میزان تخم گذاری شترمرغ

حتما بخوانید : پرورش بوقلمون تخمگذار

شرایط لازم برای تخمگذاری

برای پرورش دادن شترمرغ تخمگذار باید ابتدا از برخی اطلاعات در رابطه با این پرندگان آشنایی پیدا کرد. این اطلاعات، اولین فاکتور تشخیص مولدین برای تخمگذاری هستند. شترمرغ ها در سن 2 تا 3 سالگی به بلوغ جنسی میرسند و از همان سن قدرت باروری دارند. برای تشخیص نر یا ماده بودن شترمرغ ها باید به این نکته اشاره داشت که، شترمرغ ها با پرهای سیاه و سفید، نر هستند. شتر مرغ هایی با پرهای قهوه ای و یا خاکستری نیز، ماده هستند.

علاوه بر بررسی قدرت باروری و راندمان تخمگذاری باید گفت شرایط محیطی و محل جفت گیری در کیفیت تخمگذاری بسیار تاثیرگذار هستند.  معمولا تخمگذاری در 6 یا 7 ماه از سال انجام می شود که، در این زمان باید به تمام عوامل و شرایط حائز اهمیت در تخمگذاری دقت نمود. حضور بازدید کنندگان متعدد از محیط پرورش، شرایط آب و هوایی نامناسب، محل نگهداری غیر استاندارد و غیره در میزان تخمگذاری بسیار تاثیر گذار است.

خواص تخم شترمرغ

تخم شترمرغ با خود خواص بسیار زیادی را به همراه دارد. این خواص عبارتند از:

  1. بالابرنده هوش
  2. تقویت کننده سیستم عصبی بدن
  3. تقویت کننده سیستم گوارش
  4. تقویت کننده عضلات
  5. مستحکم کردن استخوان ها در برابر ضربه و پوسیدگی
  6. انرژی بخش برای بدن

blank

حتما بخوانید :پرورش بلدرچین | کسب و کاری پرسود و زود بازده

شما برای ما از عوامل موثر بر تخمگذاری شترمرغ ها بنویسید

در این مطلب از سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران  عوامل موثر بر تخمگذاری شترمرغ ها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به  سوالات مختلفی پاسخ داده شد. چنانچه در زمینه تخمگذاری شترمرغ ها تجربه کافی دارید، آن را از طریق قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. نظرات شما می تواند به مخاطبین سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران کمک کند تا سوددآوری کسب و کار خود را افزایش دهند.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

5 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments