جوجه کشی شترمرغ

شتر مرغ یکی از پرندگانی است که به صورت همزمان می توان از گوشت، پوست و تخم آن نهایت بهره را برد. از این رو پرورش این پرنده جز کسب و کارهای پرسود به شمار می رود. با توجه به پرسود و مفید بودن شترمرغ در این مقاله قصد بررسی صنعت پرورش شترمرغ را داریم و تلاش می کنیم نگاهی به جوجه کشی شترمرغ بیاندازیم.چنانچه در سر خود پرورش و جوجه کشی شترمرغ را می پرورانید در این مطلب با سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران همراه باشید. مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

پرورش شترمرغ
پرورش شترمرغ

حتما بخوانید : عوامل موثر بر تخمگذاری شترمرغ ها

نکاتی مهم درباره جوجه کشی شترمرغ

در بحث جوجه کشی شترمرغ مهم ترین مسئله ای میتوان به آن اشاره کرد، انبار تخم های شترمرغ است که شرایط خاصی را میطلبد. باید در این زمینه حساسیت به خرج داد که تخم ها به خوبی جمع آوری شده و شسته شوند و ضد عفونی گردند لذا در این میان دو مورد بسیار اهمیت دارد، مورد اول بهداشت محیط انبار تخم ها که بسیار مهم است و مورد دوم دمای انبار.

فراموش نکنید که هر چه تخم ها بیشتر انبار شوند، احتمال جوجه آوری هم کمتر می شود. تلاش کنید از ورود جانوران موذی و همچنین حشرات به انبار تخم ها جلوگیری کنید. دمای 14 الی 20 درجه برای محیط انبار بسیار مناسب می باشد، ولی موردی که باید یاد آوری کنیم این است که این دما بستگی به نژاد شترمرغ ها هم دارد.

جوجه کشی شترمرغ
جوجه کشی شترمرغ

حتما بخوانید : پرورش بلدرچین تخمگذار

بعد از انبار چه کنیم؟

بعد از گذشت تقریبا یک هفته الی 10 روز از انبار کردن تخم های شترمرغ، وقت آن است که آنها را درون دستگاه جوجه کشی قرار دهید، لازم است بگوییم که پس از گذشت این مدت، اگر تخم در دستگاه قرار نگرفت ممکن است توان جوجه کشی آن کاهش یابد. در مواقعی تاخیر در گذاشتن جوجه ها در دستگاه، باعث مرگ جنین می گردد. البته باز هم این شرایط گاهی وقت ها به نژاد شترمرغ بستگی خواهد داشت.

نکاتی که باید در جوجه کشی شترمرغ بدانید

برای جوجه کشی مناسب لازم است قبل از اینکه اقدام به جوجه کشی کنید برخی مسائل را بدانید و رعایت کنید، در ادامه به برخی از نکات مهم و اساسی اشاره خواهیم کرد :

  1. با توجه به حساسیت تخم ها، لازم است که به صورت دقیق جمع آوری و ذخیره سازی شوند
  2. برای انبار تخم ها تلاش کنید محیطی سالم فراهم کنید
  3. محیط و تخم ها را ضد عفونی کنید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود، چرخاندن تخم ها هم مهم میباشد
  4. به رطوبت و دمای انبار دقت کنید و همچنین رطوبت و دمای مناسبی را در انبار و در دستگاه اعمال کنید
  5. دستگاه جوجه کشی شتر مرغ را منظم بررسی کنید تا به مشکلات مختلف دچار نشود
تخمگذاری شترمرغ
تخمگذاری شترمرغ

حتما بخوانید : پرورش بلدرچین گوشتی

نگاهی به دما و رطوبت در جوجه کشی شترمرغ

همانطور که در مقالات قبلی اشاره کردیم جوجه کشی شامل دو مرحله میباشد که ستر و هچر نام دارد، این دو مرحله حساس در جوجه کشی هر کدام دما و رطوبت خاص خود را می طلبد که باید اعمال شود. غفلت از هر کدام می تواند باعث مرگ جنین شود. دستگاه های ستر دماهای مخصوص خود را دارند که معمولا بین 2.5 تا 8.5 درجه سانتی گراد می باشد و رطوبت معمول تقریبا 16 الی 22 درصد میباشد، بعد از ستر نوبت به زمان هچر می رسد که باز این زمان دما و رطوبت خاص خود را دارد.

فضای نیمه مسقف پرورش شترمرغ

حتما بخوانید : پرورش بوقلمون گوشتی

فواید گوشت، تخم و پوست شترمرغ

کاهش وزن، رفع افسردگی و لخته شدن خون در بدن، رفع کم خونی، رفع سیاتیک و نقرس ، رفع درد مفاصل و ویتامین های بسیار زیاد از جمله فوایدی است که می توانید انها را در شترمرغ یافت کنید. شترمرغ جز پرندگانی است که می توان از گوشت، تخم و پوست آن استفاده کرد و از آنها در موارد مختلف بهره برد.

پرورش شترمرغ در فضای باز
پرورش شترمرغ در فضای باز

حتما بخوانید : سن تخمگذاری بوقلمون

توصیه های پرورش شترمرغ

تجربه های مختلف لازم است تا شما بتوانید به راحتی از پس این کار برآیید. تلاش کنید که خودسرانه اقدام به جوجه کشی نکنید و از افراد متخصص و با تجربه کمک بگیرید. همچنین باید بدانید که روش طبیعی برای جوجه کشی صرفه اقتصادی ندارد و همین امر باعث شده است که جوجه کشی با استفاده از دستگاه های مختلف جوجه کشی رواج داشته باشد. در بررسی های انجام شده مشخص شده است که جوجه کشی با دستگاه بسیار سودآور تر از جوجه کشی به روش طبیعی است.

شما برای ما از جوجه کشی شترمرغ بنویسید

در این مطلب از سایت آرش کرمانی به تمامی عواملی که می توانست جوجه کشی شترمرغ را تحت تاثیر قرار دهد را مورد بررسی قرار دادیم. چنانچه شما به جوجه کشی شترمرغ آشنا هستید و تجربه کافی در این زمینه دارید، در صورت صلاحدید تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. نظرات شما به ما کمک می کند تا مطالب کامل تری را در اختیار مخاطبین سایت آرش کرمانی قرار دهیم. تجربیات شما به سودآوری مخاطبین سایت آرش کرمانی نیز کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments