آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی در منزل

در این مطلب از سایت آرش کرمانی قصد داریم شما را ساخت دستگاه جوجه کشی در منزل آشنا کنیم. با استفاده از این مطلب به سادگی هر چه تمام تر می توانید جوجه کشی خود را با هزینه اندک انجام دهید. با ارش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران همراه باشید. مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارد.

دستگاه جوجه کشی

با دستگاه جوجه کشی یا ماشین جوجه کشی به دستگاهی گفته می‌شود که با فراهم ساختن و شبیه‌سازی شرایط طبیعی لازم برای تولد جوجه، موجب تولید جوجه از تخم نطفه‌دار خواهد شد. در این دستگاه، باید تمام شرایط لازم برای تولد جوجه که توسط مرغ فراهم می‌شود را در نظر گرفت. این شرایط، شامل موارد زیر است :

  1. ایجاد دمای مناسب؛ کافی و یکنواخت
  2. ایجاد رطوبت مناسب؛ کافی و یکنواخت
  3. چرخاندن اتوماتیک تخم‌ها
  4. ایجاد تهویه‌ای مناسب برای تخم‌های درون دستگاه
  5. اکسیژن کافی
  6. عملکرد؛ کیفیت و راندمان یک دستگاه جوجه کشی خانگی و دست‌ساز، نمی‌تواند همچون عملکرد؛ کیفیت و راندمان دستگاه جوجه کشی ساخته شده در یک کارخانه معتبر باشد. اما اگر بتوان نکات و استانداردهای یک دستگاه جوجه کشی استاندارد را رعایت نمود، احتمال ایجاد دستگاهی که راندمانی ایده‌آل و عملکردی تقریبا مشابه دستگاه‌های جوجه کشی صنعتی را داشته باشد، بالا خواهد بود.

حتما بخوانید : فیلم آموزش پرورش بلدرچین از 0 تا 100

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی در منزل با استفاده از جعبه مقوایی

لوازم مورد نیاز :

    1. دو عدد جعبه مقوایی:
      یکی از جعبه‌ها به عرض 41، طول ۵۱، ارتفاع ۳۳ سانتی‌متر و یا بیشتر و جعبه دیگر از نظر طول و عرض، 5 سانتی‌متر از جعبه اول کوچکتر و از نظر ارتفاع مقداری بلندتر از جعبه اول باشد.
    2. یک پنجره یا قطعه پلکسی گلاس (شیشه پلکسی) به اندازه ۴۱در ۵۱ سانتی‌متر
    3. توری فلزی به ضخامت ۰.۵ سانتی‌متر
    4. یک عدد سرپیچ لامپ به همراه لامپ یا المنت
    5. ظرف آب به عمق ۳ سانتی‌متر * تقریبا ۲۳ سانتی‌متر * ۳۳ سانتی‌متر
    6. چسب (قطره‌ای)
    7. پوشش یا نوار لنت
    8. تعدادی روزنامه؛ تراشه‌های چوب و استایروفوم
    9. دو عدد دماسنج برای دستگاه جوجه کشی

ساخت دستگاه جوجه کشی با استفاده از جعبه مقوایی یا همان کارتون، بسیار آسان و ارزان‌قیمت بوده و این جعبه قادر است ۱۸ تخم نطفه‌دار و یا بیشتر را در خود جای دهد.

بیشتر بخوانید: پرورش بلدرچین گوشتی

دستورالعمل ساخت دستگاه جوجه کشی

  1. ابتدا جعبه کوچک‌تر را درون جعبه بزرگتر قرار دهید.
  2. جعبه کوچکتر را تقریبا به اندازه نیم سانتی‌متر پایین‌تر از لبه‌های جعبه بیرونی نشانه‌گذاری نمایید.
  3. قسمت علامت‌گذاری شده بر روی جعبه داخلی را برش دهید.
    ساخت دستگاه جوجه کشی
    ساخت دستگاه جوجه کشی
  4. قسمت بالای هر دو جعبه داخلی و بیرونی که باز مانده را با استفاده از باقیمانده قسمت‌های برش داده شده جعبه داخلی بپوشانید. در صورتی که از کارتن، بخش اضافه‌ای به دست نیامده باشد، باید با استفاده از کارتنی دیگر و برش آن، قسمت بالایی جعبه را بپوشانید.
  5. جعبه داخلی را در بخش مرکز جعبه خارجی قرار داده به طوری که تقریبا ۲ تا ۳ سانتی‌متر فاصله بین دیواره‌های جعبه داخلی و جعبه خارجی وجود داشته باشد؛ سپس با چسب، آن‌را به کفی جعبه بزرگتر بچسبانید.
  6. درب‌های جعبه خارجی را دقیقاً از قسمتی که بر روی لبه‌های دیوار جعبه داخلی قرار می‌گیرند، علامت‌گذاری نمایید.
    آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی
    آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی
  7. درب‌های جعبه خارجی را از قسمت‌های علامت‌گذاری شده برش دهید. دقت کنید گوشه‌های جعبه به شکل مورب برش داده شود تا در جعبه، کاملا قالب و دقیق ایجاد شود.
    ساخت دستگاه جوجه کشی در منزل
    ساخت دستگاه جوجه کشی در منزل
  8. روزنامه‌ها را قطعه قطعه کرده و آنها را به نحوی که به دیواره فشار وارد نکنند و باعث تورفتگی دیوار جعبه داخلی نشوند، برای پوشش فضای بین دیوارهای دو جعبه، بین دیواره‌های جعبه داخلی و جعبه خارجی قرار دهید.
  9. با استفاده از انبر آهن‌بر، ۵ سانتی‌متر مربع از هر گوشه توری فلزی را برش دهید. سپس لبه‌ های توری را به عنوان پایه‌ای برای نگه داشتن صفحه به سمت پایین خم کنید.
    آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی
    آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی
  10. ظرف آب را در داخل کارتن قرار دهید، به‌طوری که تا نصف کف کارتن داخلی را پوشش دهد و سپس توری فلزی را بر روی آن قرار دهید.
  11. درصورتیکه برای تامین گرما از چراغ الکتریکی استفاده می‌کنید، حتماً باید سرپیچ لامپ را روی یک تخته به اندازه ۱۵ سانتی‌متر مربع قرار داده و سپس تخته را به توری فلزی وصل کنید. سپس، یک لوله مقوایی را به طوری که چراغ را مانند یک دودکش احاطه کند، در اطراف چراغ قرار دهید. اما برای پیشگیری از خطر آتش سوزی، لوله مقوایی نباید چراغ یا پلکسی گلاس را لمس نموده و باید فاصله استاندارد از چراغ رعایت شود.
  12. در مرحله آخر باید با استفاده از نوار لنت، درب‌های جعبه بیرونی را به لبه‌های جعبه داخلی متصل نموده و به این ترتیب، محوطه داخلی و همچنین قطعات قرار داده شده در داخل دستگاه را مهر و موم نمایید.

blankبه شما تبریک می‌گوییم. ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی شما با موفقیت به پایان رسید! اکنون شما دارای یک دستگاه جوجه کشی دست‌ساز می‌باشید.

شما برای ما از ساخت دستگاه جوجه کشی در منزل بنویسید

در این مطلب از وب سایت آرش کرمانی به ساخت دستگاه جوجه کشی در منزل پرداختیم.  شما می توانید در انتهای این مطلب و در بخش نظرات، تمامی دیدگاه ها و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید تا پشتیبانان ما در کمترین زمان به سوالاتتان پاسخ دهند. همچنین اگر تکنیک های دیگری مانند ساخت دستگاه جوجه کشی با کارتون ساده ار بلدید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

7 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments