نکات ممنوعه و حیاتی در غذای بلدرچین
یکی از موضوعاتی که در پرورش بلدرچین باید به آن توجه ویژه ای شود، غذای آن است. یکی از مهمترین نکاتی که می تواند پرورش این پرنده و میزان بازدهی آن را کم و یا زیاد کند، غذای بلدرچین است. بلدرچین ها در هر دورهای از طول عمر خود به مقدار معینی دانه و تغذیه های گوناگون نیاز دارند. دان و تغذیه باعث رشد درست و صحیح بلدرچین ها خواهد شد. از این رو غذای پرورش بلدرچین را بسیار جدی بگیرید.
برای درک مناسب این موضوع باید با افراد متخصص در این زمینه مشورت نمایید یا اگر به این افراد دسترسی ندارید از مقالات و دوره های مختلف آنها استفاده کنید. آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران یکی از افرادی است که می تواند شما را در این زمینه یاری دهد. اگر به دنبال شناخت انواع غذای مناسب برای پرورش بلدرچین به وسیله آرش کرمانی هستید، در ادامه این مطلب با سایت آرش کرمانی همراه باشید. مطالعه این مطلب به 7 دقیقه زمان نیاز دارد.

بهترین غذای پرورش بلدرچین چیست؟
به طور کلی غذای مناسب برای بلدرچین از ترکیب مواد مختلفی به دست می آید. هر کدام از موارد ذکر شده در مطلب پایین باتوجه به سن بلدرچین می تواند کارآمد باشد.
غذای مناسب برای بلدرچین
گندم
ذرت
سویا
نمک
گلوتن
پودر یونجه
پودر گوشت
پودر ماهی
سبوس گندم
پودر صدف
مقدار مصرف غذا در پرورش بلدرچین به چه عواملی بستگی دارد؟
مقدار مصرف هر یک از مواد مناسب برای بلدرچین ها علاوه بر اینکه بلدرچین گوشتی هست یا تخمگذار، به سن آنها هم بستگی دارد و بسته به این موضوع متفاوت میباشد. غذای پرورش بلدرچین باید تمام مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز را در بر داشته باشد. کمبود هر یک از این مواد می تواند مشکلاتی را در پرورش بلدرچین به وجود آورد. در برخی از موارد این مشکلات می تواند در شکل ظاهری بلدرچینها نیز قابل نمایان شود. رشد نکردن پرهای بلدرچین از یک بازه زمانی خاص به دلیل نبود وجود ویتامین ها یکی از این دسته از مشکلات است.

حتما بخوانید: قفس بلدرچین تهران + [ قیمت، فروش و خرید قفس بلدرچین تهران ]
شرایط تغذیه و دان بلدرچین
شرایط تغذیه و دان بلدرچین ها با توجه به دوره های عمرشان متغیر خواهد بود. فعالان در زمینه پرورش بلدرچین باید به این نکته توجه وافری داشته باشند تا در آینده ای نه چندان دور متحمل ضرر نشوند. جوجههای بلدرچین، از شرایط تغذیهای متفاوتی نسبت به بلدرچین بالغ برخوردار هستند.
شرایط تغذیه و دان جوجه بلدرچین
برای جوجه های تازه متولد شده تا 6 هفتگی، باید از تغذیهای به نام دان استارتر استفاده کنید. استارتر تغذیهای است که بالاترین سطح از پروتئین را دارا می باشد. چرا که جوجه بلدرچین تا شش هفتگی به بیشترین میزان پروتئین در طول عمر خود نیاز دارد. با افزایش سن جوجهها و نزدیک شدنشان به بلوغ، نیاز آنها به مواد مغذی و پروتئین کاهش مییابد و باید غذای آنها تغییر کند.

حتما بخوانید: تکنیک های کاهش هزینه ها در پرورش بلدرچین + هزینههای ثابت و متغیر
شرایط تغذیه و دان بلدرچین در دوره تخمگذاری
پس از این که بلدرچین به دوره تخم گذاری نزدیک شد، باید چند روز قبل از رسیدن به دوره تخم گذاری، رژیم غذایی اش تغییر کند. در این دوره یک رژیم غذایی تخمگذار به عنوان غذای پرورش بلدرچین به او داده میشود و این کار تا زمانی که دوره تخم گذاری بلدرچین کامل شود ادامه مییابد. در صورتی که در این دوره رژیم غذایی مناسبی به بلدرچین داده نشود، تولید تخم او کاهش یافته و شاهد نازک شدن پوست تخم بلدرچینها خواهید بود. به طور میانگین، یک بلدرچین تخم گذار در دوره تخم گذاری 85 گرم دان در روز مصرف میکند، در حالی که با 30 گرم دان در روز نیز زنده میماند، اما کیفیت تخمهای او کاهش مییابد. اگر تخم گذاری بلدرچین برای شما بسیار حائز اهمیت است می توانید از دوره هوش پرورش بلدرچین تخمگذار برای افزایش چندین برای آن استفاده کنید.
چرا نباید بیش از اندازه به بلدرچین غذا داد؟
برای هر دورهای از پرورش بلدرچین، دانهای آمادهای وجود دارد که در فروشگاههای مربوط به این کار به فروش میرسند. این محصولات به گونهای از ترکیب مواد مختلف ساخته شده اند که با مصرف آن ها، بلدرچین بتواند تمامی مواد معدنی مورد نیازش را بدست آورده و به خوبی رشد کند. همچنین باید توجه داشته باشید که نباید بیش از نیاز بلدرچین به او غذا بدهید، چرا که این موضوع موجب چاق شدن پرنده شده و در نهایت سبب کاهش کیفیت گوشت و یا کاهش کیفیت تخمهای بلدرچین خواهد شد.
نکاتی در رابطه با غذای پرورش بلدرچین
برای آمادهسازی غذا و دادن آن به بلدرچین، باید نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید به نتیجه مطلوب برسید. برخی از این نکات عبارتند از:

حتما بخوانید: پرورش اصولی جوجه بلدرچین را با آرش کرمانی تجربه کنید
- غذای پرورش بلدرچین باید تازه و دارای رنگ و بوی طبیعی باشد تا پرنده با رغبت و بدون مشکل بتواند از آن تغذیه کرده و رشد کند
- در هر هفته از مراحل پرورش بلدرچین، میزان غذای مورد نیاز بلدرچینها تغییر میکند. باید در آسیاب کردن مواد غذایی و آماده کردن غذای آن ها، این موضوع را در نظر داشته باشید
- در تهیه غذای بلدرچین، ابتدا باید غذاهای اصلی مانند دانههای ذرت، گندم و سویا را آسیاب کنید و پس از آن پودرها و مواد معدنی که در اختیار دارید را به آن اضافه کنید
- باید حجم غذای مورد نیاز بلدرچین در هر دوره سنی را بدانید و جیره کافی و مناسبی را در اختیار آنها قرار دهید. مقدار جیره بیشتر یا کمتر از حد مورد نیاز، میتواند موجب کاهش کیفیت تخم یا گوشت بلدرچین شود.
- بهتر است جیره غذایی در نظر گرفته شده برای یک روز، در 3 یا 4 نوبت به بلدرچینها داده شود. ساعات پیشنهادی ما برای این چهار نوبت، 8 صبح، 12 ظهر، 16 بعد از ظهر و 20 شب میباشد
- در طول پرورش بلدرچین، نوشیدن آب نقش حیاتی در رشد صحیح این پرنده دارد؛ همواره باید توجه داشته باشید که آب تمیز به میزان کافی در اختیار بلدرچینها باشد. بهتر است آبی که در اختیار این پرنده قرار میدهید ولرم باشد، چرا که بلدرچین در برابر نوشیدن آبی که خیلی گرم یا خیلی سرد باشد، مقاومت میکند
- ظرف غذای پرورش بلدرچین باید به صورت روزانه تمیز شود. بی توجهی به این موضوع میتواند موجب رشد قارچ در ظرف غذاخوری و بیمار شدن بلدرچینها شود. چنانچه علاقه مند به اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید به شما توصیه می نماییم از دوره هوش پرورش بلدرچین که توسط آقای کرمانی تهیه شده شرکت کنید.
شما برای ما از غذای پرورش بلدرچین بنویسید
در این مطلب سعی شد نکات مهم و ممنوعه غذای بلدرچین عنوان شود و به بهترین شکل مورد بررسی قرار گیرد. اگر شما هم از جمله کسانی هستید که تمایل دارید وارد این حرفه نسبتا پرسود شوید، در ابتدا باید اطلاعات مناسبی در خصوص روش پرورش بلدرچین داشته باشید و بدون شکل تغذیه بلدرچین یکی از موارد مهم در پرورش این پرنده مفید است.
تغذیه صحیح باعث خواهد شد که سرعت رشد این پرنده افزایش پیدا کند و از طرف دیگر موجب حفظ سلامت بلدرچینهای شما میگردد. در مطالب بعدی درباره محیط های مناسب برای پرورش بلدرچین و استفاده از قفس بلدرچین در پرورش آن صحبت خواهیم کرد. چنانچه در مورد این موارد نظری دارید با ما به اشتراک بگذارید تا بتوانیم تجربیات شما را در اختیار سایر مخاطبان قرار دهیم.