تفاوت استارت آپ با کسب و کار سنتی

استارت آپ با کسب و کار سنتی چه تفاوت هایی دارد؟

در این مقاله قصد داریم در مورد تفاوت استارت آپ با کسب و کار سنتی صحبت کنیم. آیا می دانید تفاوت استارت آپ ها با کسب و کارهای سنتی چیست؟ وقتی صحبت از استارت آپ می شود، بیشتر مردم ایده های خام را تصور می کنند که می خواهند طرح و ایده ای را مطرح کنند و از آن سود بدست آورند.

در بیشتر اوقات نیز استارت آپ ها و کسب و کارهای سنتی، یکسان تصور می شوند، به طوری که از کلمه استارت آپ به جای کسب و کار و برعکس استفاده می شود.

این مسئله اشتباه است. بیایید کمی به دنیای کسب و کارها و دنیای استارت آپ ها سفر کنیم تا تفاوت این دو، و شباهت های آنها بیشتر برای شما نمایان شود.

تفاوت استارت آپ با کسب و کار سنتی

حتما بخوانید : استارت آپ چیست و انواع استارت آپ ها کدام اند؟!

استارت آپ چیست؟

استارت آپ، شرکت نوپا ترجمه می شود. فراموش نکنید که در استارت آپ تاکیدی بر این وجود ندارد که حتما باید در حوزه تکنولوژی و فناوری باشد. بسیاری از مردم تصور می کنند که استارت آپ فقط مخصوص ایده های فناوری است.

استارت آپ، یک کسب و کار جدید معنی می شود که ممکن است حول محور تکنولوژی باشد. هر کسب و کاری هم استارت آپ به حساب نمی آید.

ما در این مقاله از واژه کسب و کار نوپا هم به جای استارت آپ استفاده می کنیم.

کسب و کارهای نوپا دارای شرایط و ویژگی های زیر می باشند :

  1. کسب و کارهایی که قصد دارند ارزش آفرین باشند.
  2. کسب و کارهایی که مقیاس پذیر نیستند.
  3. صد البته کسب و کاری که ممکن است مبتنی بر تکنولوژی و فناوری باشد و ممکن است نباشد.

استارت آپ یک اپلیکیشن، وب سایت، همایش یا کنفرانس نیست. استارت آپ یک شرکت که در حال درآمدزایی از طرح های مختلف می باشد، هم نیست.

کلمه Start-up را به زبان فارسی، شرکت نوپا ترجمه کرده اند. حتمأ ضرورتی ندارد که در حوزه تکنولوژی باشد. ولی چون در سال های اخیر همه استارت آپ های موفق حول محور تکنولوژی بودند، گاهی تعریف استارت آپ به این اشاره دارد که باید در حوزه فناوری فعال باشد.

استارت آپ به معنی یک تجارت و کسب و کار جدید است. استارت آپ ها حول محور ایده های خلاقانه و جذاب بنا شده اند، در واقع فرد یا گروهی با ذهن خلاق و مبتکر خود، سعی در ارائه ایده ای دارند که از آن ایده پول در بیاورند.

آن ایده بخشی از مشکلات جامعه را حل کرده و تبدیل به بیزینس می شود. استارت آپ های موفق ایرانی زیادی وجود دارد که تبدیل به یک کسب و کار گسترده شده اند.

امروزه ایده های جدید و استارت آپ ها، بخش مهم و اساسی دنیای تکنولوژی شده و کسب و کارهای موفقی، از این طریق راه افتاده است.

blank
استارت آپ

حتما بخوانید : تکنیک های راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه ی اولیه

ایران و کسب و کارهای نوپا

قرن حاضر، قرن تکنولوژی و ایده های جدید است. ما هر روز شاهد استارت آپ های جدید و بروز هستیم. در سراسر دنیا، بازار استارت آپ ها بسیار داغ است و هر روز شاهد رشد چشمگیر استارت آپ ها هستیم. در ایران نیز این اتفاق در حال رخ دادن است و ایران از این قافله عقب نمانده است.

امروزه شاهد استارت آپ های موفق ایرانی در عرصه های مختلف هستیم. در تهران و شهرهای دیگر ایده های نوینی ارائه و پرورانده شده و در نهایت تبدیل به یک بیزینس و تجارت موفق می شوند.

blank
کسب و کارهای نوپا

حتما بخوانید : بازاریابی اینترنتی چیست و چگونه به ما کمک میکند؟!

تفاوت استارت آپ ها و کسب و کارهای سنتی

واقعیت این است که استارت آپ نوع خاصی از کسب و کارهای سنتی است ولی یکسری تفاوت های اساسی دارند. از جمله این تفاوت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

اصلی ترین تفاوت، رشد و مقیاس پذیری می باشد. هر شرکتی را نمی توان استارت آپ نامید. مثلا شرکت فروش خمیر دندان و محصولات بهداشتی استارت آپ نیستند. چرا که در یک لحظه می توانند به تعداد محدودی خدمات بدهند. ولی مثلا موتور جستجو که در یک لحظه به هزاران نفر خدمات می دهد یک استارت آپ است.

از جمله تفاوت های دیگر می توان به ایده پردازی اشاره کرد. مثلا عمده کسب و کارها اغلب ایده های سنتی هستند . مثل رستوران، آرایشگر، کافی شاپ، آزانس های بازاریابی و…

این مدل کسب و کارها ایده خاصی پشت آنها نیست. ولی استارت آپ ها منحصر به فرد و خلاقانه می باشند. یعنی ممکن است تا چند سال پیش اثری از آنها نبوده باشد. جالب است بدانید که اغلب این مدل کسب و کارها ریسک زیادی دارند و ممکن است هیچ وقت موفق نشوند.

به علت همین پر ریسک بودن است که شرکت های شتاب دهنده تاسیس شده است. شتاب دهنده ها شرکت هایی هستند که تلاش می کنند از استارت آپ ها حمایت کنند. این حمایت شامل مسائلی نظیر مشاوره، آموزش، بازاریابی و گاهی اوقات تأمین مالی می شود.

شما می توانید برای کمک مالی هم به شتاب دهنده ها مراجعه کنید. فراموش نکنید که شرکت های شتاب دهنده روی هر ایده ای سرمایه گذاری نمی کنند.

البته برخی از آنها هم خطرپذیر هستند و در استارت آپ شما سرمایه گذاری می کنند و پس از به ثمر رسیدن آن و انجام مواردی نظیر بازاریابی و … شراکت خود را به پایان می رسانند.

blank
تفاوت استارت آپ و کسب و کارهای سنتی

حتما بخوانید : هوش تجاری چیست و چه کاربردی دارد؟!

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

1 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments