شرایط سالن پرورش بلدرچین

نکات بسیار زیادی هستند که می تواند بر پرورش بلدرچین تاثیرگذار باشد. یکی از موضوعات مهم و تاثیرگذار در این زمینه سالن بدرچین و شرایط حاکم بر آن است. در این مطلب از سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران شما را با سالن های پرورش بلدرچین و شرایط حاکم بر آن بیشتر آشنا کنیم. در مورد شرایط سالن پرورش بلدرچین چه می دانید؟ آگاهی از شرایط سالن پرورش بلدرچین، می تواند موفقیت شما در پرورش بلدرچین را تا حدودی تضمین کند. برای آگاهی بیشتر در این مطلب با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب به 8 دقیقه زمان نیاز دارد.

4 فاکتور مهم در پرورش بدرچین

پرورش بلدرچین به دلیل هزینه کمتر و بازدهی مطلوب تر نسبت به پرورش دیگر طیور علاقمندان وسیع تری دارد.  مهمترین عوامل در پرورش دام و طیور شرایط سالن پرورش، امکانات و تجهیزات پرورشی در کنار تغذیه و بهداشت مطلوب می باشد و برای سوددهی بالاتر، باید به این 4 فاکتور مهم توجه داشت.با توجه به اینکه بلدرچین جثه کوچکتری نسبت به سایر پرندگان پرورشی دارد، پس فضا برای پرورش آن نیز بسته به تعداد پرورش مورد نظر می تواند تا اندازه اتاق 12 متری محدود شود. ظرفیت یک اتاق 12 متری در مدل پرورش قفسی حدود 1000 قطعه و در مدل بستر 500 قطعه است.

سالن پرورش بلدرچین
سالن پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : معرفی صنعت پرورش بلدرچین

شرایط سالن پرورش بلدرچین

سالن پرورش بلدرچین مانند تمام مکان های زندگی موجودات مختلف باید شرایط ایده آلی را رعایت کند که در ادامه مطلب به این شرایط بیشتر خواهیم پرداخت و آنها را به طور دقیق مورد بررسی قرار خواهیم داد.

1) طرز قرارگیری ساختمان ها، سالن ها و تجهیزات

ساختمان ها باید به گونه ای بنا شوند که نورگیری دیواره های سالن در بیشترین حد خود باشد زیرا دمای نسبی سالن باید همیشه بالاتر از دمای محیط باشد.( البته ما برای روشنایی سالن نیازی به نور طبیعی نخواهیم داشت ). نکته قابل توجه در وزش باد می باشد که ساختمان باید به گونه ای باشد که وزش باد کمترین اثر را در درجه حرارت و رطوبت سالن بگذارد که در مناطق مختلف فرق میکند.

2) درب و پنجره های سالن

جنس درب و پنجره ها باید به گونه ای باشد که عایق حرارتی مناسبی باشد بنابراین بهتر است درب های چوبی برای سالن های نگهداری جوجه ها یا پرنده های بالغ استفاده شود و یا از پنجره ها و درب های دو جداره استفاده گردد.درب و پنجره تک جداره آهنی انتقال دهنده دمای بیرونی به داخل سالن هستند. برای کنترل بهتر نور و دمای سالن، بهتر است از حداقل پنجره در سالن استفاده شود. حداقل پنجره، به معنای نبود پنجره نیست و سالن باید حتما دارای پنجره باشد تا با فضای بیرون در دوره های تخلیه و تامین اکسیژن مورد نیاز تعادل برقرار کند.

3) محیط بیرونی مزرعه

حصار کشی اطراف مزرعه باید به گونه ای باشد که از ورود هر نوع حیوان چه اهلی و چه وحشی به درون آن جلوگیری شود. اطراف سالن های پرورش و تمام اتاق ها بتن ریزی مناسب یا سنگ فرش شود تا از ورود جوندگان و حشرات به داخل فضای پرورش جلوگیری شود.ایجاد حوضچه های ضد عفونی از اولین درب ورود به مزرعه تا مراحل بعدی یک به یک الزامیست.

4) دیواره ها و مصالح ساختمانی

در ساخت سالن ها از مصالحی استفاده شود که رطوبت محیط را زیاد تغییر نداده و محیط را خیس تر یا خشک تر از حد مطلوب نکند. از به کار بردن مصالحی با جنس پلاستیک، فلز و رنگ های تیره و مات خودداری شود. دیواره ها باید قطری در حدود 30-20 سانتی متر داشته باشند و حداقل 5 سانتیمتر آنها از مواد عایق استفاده شود.باید دیواره حداکثر مقاومت در برابر رطوبت، حرارت و صوت را داشته باشد.

مصالح سطح داخلی به گونه ای باشد که بتوان آن ها را ضدعفونی و شستشو کرد. برای جلوگیری از ورود آب در هنگام بارش برف و باران و مقاوم سازی سالن های پرورش، بهتر است سالن ها در ارتفاع نیم تا یک متری از زمین ساخته شوند. درصورت امکان ارتفاع کف سالن از کف مزرعه حداقل در حد یک پله درنظر گرفته شود.این امر در بسیاری از موارد غیرقابل پیش بینی نظیر سیلاب ها و یا ورود بیماری ها و خزنده ها کار ساز است.

5) ابعاد سالن پرورش

بهتر است عرض سالن از 12 متر بیشتر نشود ولی در طول، محدودیتی ندارد و می توان تا 50 الی 60 متر طول سالن را گسترش داد.

ولی ابعاد سالن نباید بیش از حد بزرگ باشد؛ زیرا برقراری شرایط ایده آل در سیستم تهویه و سیستم های گرمایشی سالن را مشکل تر می کند.

ارتفاع مناسب برای سالن پرورش، با توجه به هزینه های اولیه پرورش متفاوت می باشد ولی در حد معمول ارتفاع مورد نیاز 2.5 تا 3.3 متر می باشد و می توان از سقف های سوله ای یا سقف های سیمانی ساده استفاده کرد.

مشاهده قیمت تخم بلدرچین

تجهیزات مورد نیاز سالن های پرورش بلدرچین

سالن های بلدرچین مانند هر فضای زندگی دیگر نیاز به تجهیزات دارد. تجهیزات مورد نیاز سالن های پرورش بلدرچین را در ادامه برای شما بازگو خواهیم کرد.

1) سیستم های گرمایشی و سرمایشی

درجه حرارت در سالن های پرورش طیور بسیار مهم می باشد و اگر محدوده آن کنترل نشود می تواند تلفات جبران ناپذیری به پروسه پرورش وارد کند. محدوده دمای سالن در حدود 24 تا 26 درجه سانتی گراد است، که برای جوجه ها از 38 شروع و با رشد جوجه ها به مرور زمان به 24 درجه کاهش می یابد. 

سیستم های گرمایش سرمایش در مناطق جغرافیای مختلف فرق می کند، که باید به صرفه ترین سیستم را برای سالن انتخاب کرد. یکی از عوامل مهم در ثبات گرمایی و رطوبتی هوا عایق بندی مناسب سالن پرورش می باشد.

در تصویر ذیل شما سیستم گرمایش تابشی رو تماشا میکنید.

تجهیزات مورد نیاز سالن پرورش بلدرچین
تجهیزات مورد نیاز سالن پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : پرورش بوقلمون گوشتی

2) سیستم های اتوماسیون کنترل اتوماتیک شرایط

رطوبت نیز مانند دما از اهمیت بالایی در سالن های پرورش انواع دام و طیور به خصوص بلدرچین برخوردار است. برای تنظیم رطوبت سالن از سیستم های اتوماتیک موجود در بازار استفاده می شود که دقت بالایی داشته و تعادل رطوبتی خوبی در سالن ایجاد می کند. در جدول زیر رطوبت و دمای مورد نیاز برای سالن های پرورش بلدرچین را مشاهده می کنید.

جدول رطوبت و دمای مورد نیاز برای سالن های پرورش بلدرچین
جدول رطوبت و دمای مورد نیاز برای سالن های پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : آموزش پرورش بلدرچین گوشتی

3) سیستم های تهویه هوا

تمیزی هوای سالن های پرورش اهمیت ویژه ای دارد زیرا پرندگان موجودات حساس به آلودگی هستند. آلودگی و ریزگرد های موجود در هوا می تواند باعث اختلال در تنفس و خفگی و مرگ و میر پرندگان شود. نکته قابل توجه، مکان مزرعه پرورش بلدرچین می باشد که باید به دور از کارخانجات و فضاهای شهری با آلودگی بالا باشد.

سیستم تهویه هوا سالن های پرورش بلدرچین
سیستم تهویه هوا سالن های پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : سن تخمگذاری بوقلمون

4) سیستم روشنایی

یکی از مهمترین فاکتور های سالن پرورش روشنایی و سیستم نوردهی سالن می باشد، چرا که بلدرچین ها به نور حساسیت فراوان دارند و نوسانات نوردهی در بلوغ جنسی و تخمگذاری بلدرچین ها اثر گذار است. شرایط نوردهی ایده آل برای بلدرچین های تخمگذار، نوردهی 17 ساعته می باشد و در مورد جوجه بلدرچین ها نوردهی باید دو هفته اول پرورش، 24 ساعته بوده و پس از آن به نوردهی 12 ساعت در روز کاهش پیدا کند.

سیستم روشنایی سالن پرورش بلدرچین
سیستم روشنایی سالن پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : آموزش پرورش بوقلمون تخمگذار

5) سیستم دانخوری و آبخوری

برای تغذیه و تامین آب مورد نیاز بلدرچین ها، میتوان از دانخوری ها و سیستم های آبرسان دستی و اتوماتیک موجود در بازار استفاده کرد. سیستم آبخوری نیپل از سیستم های محبوب در این زمینه می باشد. مهمترین نکته در سیستم های دانخوری و آبخوری، شستشو و ضدعفونی کردن دوره ای (دو روزه تا هفت روزه) تجهیزات دانخوری و آبخوری می باشد.

چرا که یکی از مهمترین عوامل شیوع بیماری پرندگان باکتری های موجود در این تجهیزات بوده که در اکثر مواقع در صورت عدم توجه می تواند صدمات جبران ناپذیری نظیر؛ مرگ و میر ناگهانی بلدرچین ها را به بار آورد.

سیستم دانخوری سالن پرورش بلدرچین
سیستم دانخوری سالن پرورش بلدرچین

حتما بخوانید : بیماری های بوقلمون

6) سیستم برق و مخزن آب اضطراری

همانطور که گفته شد بلدرچین ها موجودات حساس به نور و مخصوصا دما می باشند. تمامی این سیستم ها معمولا با سیستم برق شهری راه اندازی می شوند. همچنین برای پرورش، آب مصرفی بالایی نیاز خواهید داشت. چنانچه سیستم آب و برق شهری به مدت طولانی قطع شود تلفات سنگینی در انتظار شما خواهد بود. بهتر است مخزن آب و سیستم برق اضطراری را برای چنین مواقعی تعبیه و تجهیز کرده باشید.

7) قفس های پرورش بلدرچین

برای پرورش بلدرچین در سالن های کوچک و یا خانگی می توانید از قفس بلدرچین استاندارد مجهز به سیستم آبخوری و دانخوری استفاده کنید، که راحتی کار را برای شما دو چندان می کند. در این سیستم های بروز که توسط شرکت معتبر پرآور تولید و به سرتاسر دنیا ارسال میشود،در کمترین فضای مسقف بیشترین ظرفیت پرورش را میتوان ایجاد کرد.

قفس برای سالن پرورش بلدرچین

حتما بخوانید :مشاهده انواع قفس های استاندارد برای پرورش بلدرچین

شما برای ما از سالن پرورش بلدرچین بنویسید

در این مطلب سعی کردیم تمامی موارد مورد نیاز یک سالن بلدرچین ایده آل را مورد بررسی قرار دهیم. چنانچه جای گزینه ای را در بین موارد خالی دیدید ان را از طریق قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. انعکاس تجربه شما در این زمینه می تواند به ما در ارائه مطالب کامل تر و به مخاطبین سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران کمک کند تا کسب و کار خود را سریع تر رونق دهند.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

5 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments