مقایسه پرورش قرقاول با پرورش مرغ

در این مطلب از سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران قصد داریم پرورش مرغ و پرورش قرقاول را با یکدیگر مقایسه نماییم. اگر دوست دارید از بین پرورش مرغ و پرورش قرقاول یکی را برای شروع کسب و کار خود انتخاب نمایید و در این زمینه مردد هستید تا انتهای این مطلب با سایت آرش کرمانی همراه باشید. مطالعه این مطلب به 6 دقیقه زمان نیاز دارد.

پرورش مرغ یا پرورش قرقاول؟

در میان افرادی که علاقمند به پرورش طیور هستند، وقتی سخن از پرورش مرغ به میان آورده می شود، دیگر کمتر کسی است که به راه اندازی این کسب و کار تمایل داشته باشد زیرا هم از نظر هزینه و خسارت های احتمالی در طی کار و هم از جهت اشباع شدن بازار کارش، نسبت هزینه به سودش می چربد و افراد را از سرمایه گذاری در این رشته و ورود به این بازار منع می کند.

بیشتر بخوانید: پرورش بلدرچین گوشتی

اما به فارغ التحصیلان و علاقمندان به پرورش طیور می توان این مژده را داد که در دنیای ماکیان، پرورش قرقاول بازار جدید و بسیار جذاب، همراه با تقاضای روبه رشدی را در پیش روی خود دارد که هر فرد آگاه و مشتاقی می تواند کمر همت ببند و در این کسب و کار وارد شود؛ زیرا که بازار پرورش قرقاول، علاوه بر نیاز به سرمایه و هزینه ی پایین، در طی زمانی کم، می تواند سود کلانی را برای پرورش دهنده ی خود به ارمغان آورد.

قرقاول پرنده ای باهوش و کم هزینه

قرقاول، این پرنده ی زیبا را از آن جهت باهوش می خوانند چون خود به تنظیم و مدیریت غذایش می پردازد و نیازی به مراقبت و سرکشی دائم پرورش دهنده ی خود ندارد؛ به این صورت که می توان غذای قرقاول ها را بدون هیچ نگرانی برای مدت یک هفته یا یک ماه در محل پرورش آنها قرار داده و شاهد آن بود که قرقاول، تنها به اندازه ی مصرف روزانه اش غذا می خورد و بقیه را برای وعده ی غذایی بعدی خود که نسبت به سایر ماکیان کمتر است، نگه می دارد. بنابراین پرورش قرقاول هزینه ی جیره ی کمتری نسبت به پرورش مرغ دارد.

پرورش مرغ یا قرقاول؟
پرورش مرغ یا قرقاول؟

حتما بخوانید : تکنیک های راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه اولیه

هزینه ی پایین نگهداری و پرورش قرقاول در مقایسه با پرورش مرغ

از دیگر برتری های پرورش قرقاول به پرورش مرغ این است که قرقاول ها نسبت به تغییرات درجه حرارت بسیار مقاوم هستند، بنابراین در پرورش قرقاول نیازی به وجود سالن های نگهداری مجهز به امکانات خیلی پیشرفته سرمایشی و گرمایشی نخواهد بود، در نتیجه یک فرد پرورش دهنده ی قرقاول نسبت به فردی که در کسب و کار پرورش مرغ فعالیت می کند با هزینه ی بسیار پایین مراقبت و نگهداری مواجه می شود.

پرورش قرقاول حتی می تواند در منزل، درحالی که با سرو صدای بسیار کمی همراه است، انجام شود. بنابراین هر طور که حساب شود پرورش قرقاول نسبت به پرورش مرغ هزینه های نگهداری و پرورش کمتری را نسبت به درآمد حاصل از آن در پی خواهد داشت که چنین صرفه ی اقتصادی، توجیه خوبی است تا افراد علاقمند به صنعت طیور به پرورش قرقاول روی آورند.

خطرپذیری و مقایسه پرورش قرقاول با پرورش مرغ

از آنجا که مرغ در مقابل بیماری هایی مانند آنفولانزا و سرما و گرما و حتی کم و زیاد شدن جیره غذایی بسیار آسیب پذیر است؛ گاها شاهد آن بوده ایم که تنها بر اثر قطعی برق در چند ساعت و تغییر درجه حرارت در زمان کم و همچنین شیوع بیماری های فصلی، یک مرغداری کامل از بین رفته و صاحب خود را ورشکست کرده به طوری که ضرر وارده به هیچ گونه قابل جبران نبوده است.

اما همانطور که ذکر شد قرقاول ها نسبت به تغییرات گرما و سرما مقاوم بوده و سازگاری بیشتری دارند در نتیجه ریسک پرورش قرقاول کمتر است.

حتما بخوانید : معرفی صنعت پرورش بلدرچین

راه های متنوع درآمدزایی از پرورش قرقاول

به جرات می توان گفت که سود حاصل از پرورش قرقاول در مقایسه با پرورش مرغ اصلا قابل مقایسه نیست زیرا که در پرورش مرغ تنها از گوشت و تخم مرغ آن می توان کسب درآمد کرد اما در پرورش قرقاول راه های زیادی برای کسب سود وجود دارد که به چند نمونه ی بارز آن اشاره می شود.

گوشت قرقاول

اولین و مهم ترین راه کسب درآمد از پرورش قرقاول گوشت حاصل از آن است. زیرا از زمان تبدیل تخم به جوجه تنها چهار ماه زمان لازم است تا یک جوجه ی قرقاول، گوشتی شود و به بازار عرضه گردد.

همچنین چون گوشت قرقاول علاوه بر اینکه بسیار لذیذ است؛ دارای سطح پروتئین و آهن بالا، چربی و کلسترول پایین و خواص درمانی زیادی است که از طرف پزشکان تجویز می شود، بنابراین گوشت لوکس محسوب شده و با قیمت بالا به فروش می رسد.

تخم قرقاول

راه دیگر کسب سود از پرورش قرقاول، فروش تخم قرقاول است که به دلیل املاح فراوانی مانند آهن، فسفر، اسید فولیک، امگا3 و … در بازار به بمب انرژی معروف است و با قیمت بالا به فروش می رسد. همچنین می توان از طریق فروش تخم نطفه دار قرقاول نیز کسب درآمد کرد چون که هر پرورش دهنده ی قرقاول در شروع کار به آن نیاز دارد.

پرورش دهنده های قرقاول می توانند قرقاول های نر اضافی را نیز به فروش برسانند و از این طریق نیز کسب درآمد کنند، زیرا که نسبت قرقاول نر به ماده یک به هشت است. این درحالی است که در پرورش مرغ، جوجه های نر اضافی را از بین می برند.

پرورش قرقاول تزیینی

همچنین یکی دیگر از روش های کسب درآمد از پرورش قرقاول استفاده از قرقاول های تزیینی در صنعت تاکسیدرمی است که هیچ یک از این روش ها در صنعت پرورش مرغ جایی ندارد.

بنابراین فعالان در صنعت پرورش طیور با یک حساب سرانگشتی ساده می توانند دریابند که کسب درآمد حاصل از پرورش قرقاول در مقایسه با پرورش مرغ در مقابل هزینه ی پرورش کمتر، بسیار بیشتر خواهد بود و خوب است قبل از ورود به این صنعت با انجام بررسی های دقیق، راه درست برای کسب درآمد و سود خود را انتخاب کنند.

شما برای ما از پرورش قرقاول با پرورش مرغ بنویسید

در این مطلب از سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران شما را با پرورش قرقاول و پرورش مرغ آشنا کردیم. شما می توانید در انتهای این مطلب و در بخش نظرات، دیدگاه ها و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین می توانید تمامی سوالات خود را برای ما به اشتراک بگذارید. پشتیبانان ما در اسرع وقت نسبت به پاسخ تمامی سوالاتتان اقدام خواهند کرد.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

11 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments