فهرست
تمـاس

هوش پرورش مرغ بومی

چرا دوره آنلاین پرورش مرغ بومی ساخته شد؟

در کسب و کار پرورش مرغ بومی نکات بسیاری وجود دارد که با رعایت آنها می توانید نتایج نهایی را کاملا تغییر دهید…

با توجه به تحقیقاتی که توسط تیم تحقیقاتی آرش کرمانی انجام شده و تجربیاتی که از جلسات خصوصی مشاوره حاصل گردیده می توانیم با اطمینان اعلام کنیم که اکثر افرادی که در حال شروع پرورش مرغ بومی هستند به دنبال راهی میانبر و فوری برای رسیدن به نتایج عالی هستند و می خواهند خیلی سریع به نتایج عالی در زمان کم برسند.

هیچ پرورش دهنده ای یک شبه موفق نشده است و هرگز نمی توان در زمان خیلی کوتاه به نتایجی که سالها توسط دیگران برای آنها زمان صرف شده است دست یافت، مگر اینکه پرورش دهندگان موفق تجارب خود را که حاصل سال ها تلاش و کوشش آن هاست در اختیار شما قرار دهند…

دوره هوش پرورش مرغ بومی دقیقا همین است! انتقال تجربیات پرورش دهندگان موفق و بزرگ کشور به افرادی که در ابتدای راه هستند….

شاید ۵ یا ۱۰ سال قبل نیاز به چنین دانشی برای شروع کسب و کار پرورش بلدرچین نبود و این سطح از رقابت نیز شکل نگرفته بود، اما اگر امروز با دانش و آگاهی کسب و کار پرورش بلدرچین را شروع کنید، دیگر مشکل مشتری و درآمد نخواهید داشت!

در دوره هوش پرورش مرغ بومی شما فقط نیاز دارید که تصمیم بگیرید کسب و کار پرورش مرغ بومی را راه اندازی کنید! قدم های بعدی را در این دوره خواهید آموخت…

این محصول برای چه افرادی مناسب است؟
  1. افرادی که در ابتدای مسیر راه اندازی کسب و کار پرورش مرغ بومی هستند
  2. افرادی که کسب و کار پرورش مرغ بومی را اندازی کرده اند اما درآمد ندارند
  3. افرادی که به حوزه فعالتی که در آن مشغول هستند شک دارند
  4. افرادی که دنبال ایده های جدید برای شروع کسب و کار هستند
  5. افرادی که نمی دانند ایده ی پرورش مرغ بومی چقدر ناب و پر سود است
blank
چرا این دوره آموزشی را ساختیم؟

در چند سال اخیر افراد بسیاری برای راه اندازی کسب و کار پرورش مرغ بومی جهت دریافت مشاوره به موسسه آموزشی آرش کرمانی مراجعه کرده اند، تعداد این افراد با توجه به آمارهای سیستم ارتباط با مشتری ما بیش از صدها نفر بوده است!

شاید برای شما هم این موضوع رخ داده است که بعد از مدتی متوجه می شوید که اکثریت افراد در یک حوزه خاص مشکلی یکسان دارند! وقتی بعضی سوالات بیش از صدها بار تکرار می شوند و علت شکست کسب و کارهای پرورشی مشابه یکدیگر است، متوجه می شوید که مشکل یکسانی در همه شروع ها وجود دارد و شخصی که کسب و کار پرورش مرغ بومی را آغاز کرده است از آن بی اطلاع است!

این مشکلات که تعداد آنها کم نیست همگی از نبودن تخصص کافی و عدم اطلاع از تکنیک های پرورشی میباشد. برای مثال :

پرورش دهنده نمیداند که چه زمانی باید پرنده ریزی کند تا در بهترین فصل ممکن به اوج تولید تخم برسد…، مثال هایی از این دست خیلی زیاد هستند که در این دوره به تمامی آن ها پرداخته ایم.

blank

در دوره پرورش بلدرچین تخمگذار چه چیزهایی آموزش داده شده است؟

فصل اول : راه اندازی سالن تا خرید تجهیزات و پرنده

فصل دوم : بهترین روش های تولید تخم خوراکی

فصل سوم : بررسی سودآوری نسبت به مبلغ سرمایه گذاری

فصل چهارم : معرفی بهترین جیره غذایی و انواع دان

فصل پنجم : تکنیک های افزایش راندمان تولید تا چگونگی عرضه محصول مرغوب تر

فصل ششم : تکنیک های بازاریابی و پیدا کردن بازار هدف تا چگونگی عرضه محصول به بازار

آپدیت های همیشگی

هیچ آموشی به صورت دائمی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت پس با توجه به تغییر در شرایط داخلی و بیرونی نیاز به آپدیت کردن اطلاعات می باشد.

شما با یک بار خواندن این دوره بصورت رایگان نسخه های بروز شده دوره را دریافت خواهید کرد.

blank
blank
آپدیت های همیشگی

بعد از ثبت نام به چه شکل آموزش ها را دریافت خواهیم کرد؟!
در هر منطقه از دنیا که باشید می توانید در این دوره ثبت نام کنید…
طبق برنامه ریزی و روانشناسی رفتار دانش آموخته ها لینک دانلود در اکانت شما بصورت گام به گام باز و برای تماشا در اختیارتان قرار خواهد گرفت

موفقیت خود را حتمی کنید

چرا آموزش اصولی و حرفه ای بالاترین اهمیت در شروع کسب و کار پرورش بلدرچین را دارد ؟!

۱) زیرا تکنیک های اصولی فروش و بازاریابی را خواهید آموخت و محصول تولیدی شما را همه می بینند
۲) با این تکنیک ها هر روز مشتریان جدید خواهید داشت
۳) هزینه های بازاریابی شما به طور خارق العاده ای کاهش می یابد
۴) بدون وقفه تلفن شما زنگ می خورد و مشتریان شما بیشتر می شوند
۵) همه رقبا میفهمند که شما بهترین هستید و رقابت با شما ساده نیست
۶) پرورش خود را اصولی شروع میکنید و هیچگاه متضرر نخواهید شد
۷) تلفات و هزینه های خود را به شدت کاهش خواهید داد و سود بیشتری بدست خواهید آورد

blank
blank
آمده ایم تکیه گاه شما باشیم

با شرکت در این دوره چه اتفاق هایی را رقم خواهید زد؟
عضویت در کلوپ ویژه خانواده آرش کرمانی با مزایای ویژه شامل:
پاسخ به تمامی سوالات شما توسط مدرسین دوره
آگاهی از اتفاقات جدید در حوزه پرورش
معرفی بهترین حوزه های پرورش با توجه به شرایط فعلی کشور و اعلام تغییرات

به صرفه تر از به صرفه

سوالی ممکن است برای شما پیش بیاید این است که مبلغ این دوره منطقی است یا خیر؟ اول اجازه بدهید به جای هزینه بگوییم سرمایه گذاری چون اگر آموزش را هزینه بدانیم، حتی یک ریال هم برایش زیاد است.

حال بیایید با مثالی این موضوع را بررسی کنیم :

اگر قرار باشد همین حالا کسب و کار پرورش مرغ بومی را شروع کنید (البته برای شروع اصولی، منطقی و سودآور!) نیاز به یک مشاور اختصاصی که تجربه کافی در زمینه پرورش مرغ بومی را دارد، خواهید داشت… هزینه های مشاوره با یک فرد متخصص حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر جلسه میباشد که حداقل نیاز به ۱۰ جلسه مشاوره خواهید داشت که چیزی حدود ۱ الی ۲ میلیون تومان می شود…

یا اگر قرار باشد شما با ساعت ها اطلاعات این آموزش فقط ۵ مورد برای نحوه فروش و بازاریابی مخصوص این صنعت، میلیون ها و یا حتی میلیاردها تومن بدست بیاورید چه ؟ آیا باز هم این سوال ذهن شما را مشغول میکند؟

با سرمایه گذاری برای خرید دوره جامع هوش پرورش مرغ بومی که توسط ده ها تن از اساتید مطرح کشوری تدریس شده، خودتان به یک مشاور حرفه ای برای کسب و کار پرورش مرغ بومی تبدیل خواهید شد…

blank
ثبت نام در دوره

ثبت نام در دوره بزودی آغاز خواهد شد.

پرورش مرغ بومی

مرغ بومی یکی از فراوان‌ترین گونه‌های پرندگان اهلی است که افراد زیادی از نگهداری، تولید و پرورش آن استقبال می‌کنند. پرورش مرغ بومی در خانه دارای مزایای بسیاری مانند مقاومت گونه‌‌های مرغ در برابر انواع مختلف بیماری‌ها، آسانی در نظارت و درآمد بالا است.

در تخم انواع مرغ‌ مواد مغذی یافت می‌شوند که خواص بسیاری دارند و در نتیجه درخواست زیادی در بازار دارند. علاوه بر همه موارد ذکر شده، با توجه به توجه زیادی که اخیرا در جامعه نسبت به مصرف مواد غذایی سالم ایجاد شده است، افراد مختلف نسبت به مصرف این دسته از محصولات غذایی ارگانیک تمایل بیشتری دارند و در بین مردم تقاضا و درخواست زیادی برای پرورش مرغ بومی در خانه ایجاد شده است. در این مطلب روش‌های پرورش، انتخاب نژاد مناسب برای نگهداری و مزایای استفاده از مرغ بومی را بررسی خواهیم کرد.

پرورش مرغ بومی

مزایای پرورش مرغ بومی در خانه

نگهداری و پرورش مرغ بومی در مقایسه با سایر نژادها مزایای زیادی را به همراه دارد. یکی از آن‌ها این است که مرغ‌های بومی می‌توانند به سادگی از خوراک‌های خانگی تهیه شده استفاده کرده و به راحتی در فضای باز حرکت کنند.

در نتیجه لازم نیست به آن‌ها غذای زیادی بدهید. همچنین بر خلاف سایر نژادها، این مرغ‌ها در مقابل بسیاری از بیماری‌ها مقاوم بوده که در نتیجه آن بخش قابل توجهی از هزینه‌های دامپزشکی کاهش می‌یابد. نتایج یکی از تحقیقاتی که به تازگی منتشر شده است، نشان می‌دهد که می‌توان از طریق اصلاح نژاد، نوعی نژاد با نام کارلو نایاواشا را پرورش داد که در مقایسه با نژادهای معمولی تخمگذاری بیشتری دارد.

به طور کلی حداکثر سن یک مرغ حدودا 25 سال است اما کمتر شاهد این هستیم که مرغی طول عمر زیاد داشته باشد. در صورت مراقبت و نگهداری مناسب می‌توان این رقم را به 7 یا 8 سال رساند

. تخم‌های این گونه از مرغ‌ها مغذی‌تر بوده و دارای خواص بیشتری است. به همین دلیل سودآوری بیشتر و بهتری نیز دارد. پرورش این گونه از مرغ برخلاف سایر پرندگان صنعتی بازده اقتصادی بیشتری دارد. پرورش مرغ بومی در خانه نسبت به سایر گونه‌ها خطرات کمتری دارد.

نحوه پرورش مرغ بومی در خانه

نحوه پرورش مرغ بومی در خانه

مرغ بومی به دلیل خواص فراوان و قابلیت پرورش و نگهداری آسان در خانه، سالن و امکان استفاده از گوشت و تخم آن به صورت همزمان مورد توجه بسیاری از افراد است. شما می‌توانید به سادگی از نگهداری و پرورش این مرغ کسب درآمد کنید.

قبل از انجام تمامی فعالیت‌های مرتبط با پرورش مرغ بومی در خانه، موضوع مهمی که لازم است به آن توجه کافی داشته باشید، انتخاب محل مناسب است. وجود یک مکان مناسب به پرورش هر چه بهتر کمک کرده و شانس کسب درآمد را به طرز قابل توجهی افزایش می‌دهد.

فضای لازم برای پرورش مرغ بومی در خانه

مرغ بومی را می‌توانید به سادگی در حیاط و یا پشت بام خانه خود پرورش دهید. لازمه این کار انتخاب مکانی امن بوده تا از مرغ‌ها در برابر گرما و سرما و باد و باران محافظت کند. در نتیجه اتاقکی که قصد دارید برای انجام این کار از آن استفاده کنید باید به صورت کامل سربسته و عایق‌بندی شده باشد. برای انجام این کار می‌توانید از موادی مثل چوب، فوم، ایرانیت و ورق‌های PVC استفاه کنید.

فضای لازم برای پرورش مرغ بومی در خانه

مشکلات نگهداری در فضاهای بسته

اگر قصد نگهداری از مرغ بومی در آپارتمان را دارید، به شما توصیه می‌کنیم که این مورد را فراموش کنید زیرا مشکلات و دردسرهای زیادی برای شما به همراه خواهد داشت. به عنوان نمونه در صورتی که تعداد مرغ و خروس‌هایی که می‌خواهید از آن‌ها نگهداری کنید زیاد باشد، بویی شدیدا نامطلوب از فضولات آن‌ها متصاعد خواهد شد. برای رفع این مشکل می‌توانید از تجهیزات تهویه در محل نگهداری استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم که در داخل فضاهای بسته منازل و آپارتمان‌های امروزی مرغ بومی را نگهداری نکنید.

اما نکته بعدی که لازم است به آن اشاره کنیم، شور و اشتیاق شما برای پرورش و نگهداری از این پرنده‌ها در منزل است. مراقب باشید که پرنده‌ها بیماری‌ها و مشکلات زیادی را دارند. اگر انگیزه کافی برای پرورش آن‌ها را نداشته باشید، در طول دوران مراقب و نگهداری با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم خواهید کرد. از بهترین مکان‌ها برای نگهداری، حیاط، چمنزار و یا یک باغچه است. اگر شما در حاشیه‌های شهر سکونت دارید به سادگی می‌توانید از آن‌ها مراقبت و نگهداری کنید.

در این بین اما نکته‌ای که لازم است به آن اشاره کنیم، ضرورت وجود یک انباری مناسب است. اگر در محل زندگی شما انباری وجود نداشت، با ساخت لانه می‌توانید کار را پیش ببرید.

مراحل رشد و پرورش مرغ بومی

مراحل رشد و پرورش مرغ بومی

اما نوبت به چگونگی آغاز انجام کار می‌رسد. برای شروع می‌توانید با استفاده از 3 روش مستقل از هم که در ادامه به بیان هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت، کار خود را آغاز کنید. معمولا افراد مختلف ساکن هرکجایی که باشند، به تناسب سلیقه و بودجه‌ای که در اختیار دارند، مسیرهای متفاوتی را انتخاب می‌کنند که موارد زیر از رایج‌ترین آن‌ها هستند.

تهیه تخم نطفه‌دار و دستگاه جوجه‌کشی برای پرورش مرغ بومی در خانه

شاید بتوان اینطور گفت که یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین روش‌ها برای شروع کار پرورش مرغ بومی در خانه، خرید چندین عدد تخم نطفه‌دار تازه و باکیفیت است. می‌توانید به‌وسیله ماشین جوجه‌کشی استاندارد، تخم‌های نطفه‌دار را به جوجه تبدیل کنید.

البته در انجام این کار نکته مهمی که باید رعایت کنید، خرید تخم‌هایی با نطفه قوی و تازه است. زیرا در صورت خرید تخمی که فاقد نطفه و یا دارای نطفه ضعیف باشد نمی‌توانید جوجه‌های خوبی داشته باشید. یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در صورت تهیه نطفه نامناسب برای شما به‌وجود بیاید، دستگاه جوجه‌کشی است. به شما یادآور می‌شویم که هر دستگاه جوجه کشی دارای راندمان بالا نمی‌باشد.

خرید جوجه های چند روزه

خرید جوجه‌های چند روزه

افرادی که تمایلی برای خرید تخم نطفه‌دار و دستگاه‌های جوجه‌کشی نداشته و قصد دارند تا در سریع‌ترین زمان ممکن عملیات پرورش را آغاز کنند، می‌توانند جوجه‌های چند روزه مرغ محلی را مورد استفاده قرار بدهند. البته توجه کنید که جوجه‌ها در مقایسه با تخم‌های نطفه‌دار از قیمت بالاتری برخوردار می‌باشند.

در هنگام خرید دقت کنید که جوجه‌ها از لحاظ بحث واکسیناسیون و سلامت وضعیت خوبی داشته باشند. به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم که نهایت دقت را در هنگام خرید داشته باشید. قبل از خرید وضعیت سلامت جوجه‌ها را به درسی بررسی کرده تا از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

به طور معمول جوجه‌هایی که کسالت دارند، بی‌حال و خسته به‌نظر می‌رسند. این جوجه‌ها هیچگونه میلی به خوردن و یا نوشیدن آب و غذا ندارند. در صورت مشاهده چنین علائمی به شما توصیه می‌کنیم که از خرید آن‌ها اجتناب کنید.

تهیه مرغ و خروس مولد

تهیه مرغ و خروس مولد

با استفاده از تهیه تعدادی مرغ و خروس محلی می‌توانید از تخم آن‌ها استفاده کنید. بعضی از این مرغ و خروس‌ها را باید وادار کنید که بر روی تخم‌ها بخوابند تا از این راه بتوانید جوجه‌های مورد نیاز خودتان را داشته باشید. بعد از اینکه جوجه‌ها به حد کافی بزرگ شدند، مرغ و خروس‌های مولدی که خریداری کردید را می‌توانید بفروشید و یا اینکه آن‌ها را ذبح کنید.

در بحث خرید مولدهای مورد نیاز به وضعیت سلامت آن‌ها توجه کنید، زیرا در صورت وجود بیماری، تخم‌هایی بدون نطفه را تولید خواهند کرد. از دیگر مشکلاتی که مرغ و خروس‌های بیمار ممکن است برای شما ایجاد کنند، این است که پس از مدتی بر اثر بیماری از بین می‌روند. پیشنهاد می‌شود که برای خریدی مطمئن، به پرورش دهندگان معتبر و با سابقه مراجعه کنید.

بررسی 5 نکته مهم در خریداری تخم نطفه‌دار و دستگاه جوجه‌کشی

اگر قصد خرید تخم نطفه‌دار و یا دستگاه جوجه‌کشی را دارید، لازم است قبل از اقدام به خرید چند نکته مهم را مد نظر خود قرار دهید:

1- تخم‌های نطفه‌دار را به شکل حضوری و تنها از خود پرورش‌دهنده‌ها تهیه کنید. در صورت رعایت این نکته، احتمال نطفه‌دار بودن و تازگی تخم‌ مرغ‌ها افزایش خواهد یافت. کسانی که به واسطه‌گری در این حرفه مشغول هستند، عموما تخم‌های کهنه‌تری را به شما می‌فروشند

2- اگر قصد تهیه یک نژاد خاص را دارید، به شما توصیه می‌کنیم که حتما به یک پرورش‌دهنده سر بزنید و قبل از خرید مرغ و خروس‌هایی که در سالن قرار دارند را به خوبی بررسی کنید تا از نژاد مورد نظر شما برای تهیه تخم‌های نطفه‌دار باشند

3- باید تخم‌ها را حضوری خریداری کنید، زیرا در صورت انجام این کار به شکل اینترنتی و سفارش آنلاین، احتمال شکستگی و وارد آمدن آسیب در حین حمل و نقل و جا‌به‌جایی وجود خواهد داشت

4- در هنگام خرید دستگاه جوجه کشی نیز باید نهایت دقت را به خرج دهید تا به‌وسیله خرید از گروه‌های مورد اطمینان، از گارانتی و خدمات پس از فروش قابل اطیمنان بهره‌مند شوید. یکی از مهم‌ترین دلایل توصیه به انجام این کار این است که در هر زمانی احتمال خرابی وجود دارد و این مشکل تنها محدود به یک برند نیست. بنابراین در صورتی که گارانتی واقعی و قابل اطمینان باشد، افراد مجرب در این زمینه مشکلات مربوطه دستگاه را در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف می‌کنند و از خراب‌شدن تخم در داخل دستگاه جلوگیری می‌شود

5- بعد از اینکه تخم‌های نطفه‌دار را خریداری و آن‌ها را با دقت بررسی کردید، می‌توانید عملیات جوجه‌کشی را آغاز کنید

چگونگی مراقبت از مرغ‌های بومی در خانه

هنگامی که جوجه‌ها از دستگاه بیرون آمده و یا اینکه اگر می‌خواهید چند جوجه چند روزه مرغ محلی را خریداری کنید، باید به خوبی از آن‌ها مراقبت کنید. نحوه مراقبت و تغذیه این جوجه‌ها با مرغ و خروس‌های بالغ تفاوت زیادی دارد.

استفاده از لامپ مصنوعی

استفاه از لامپ مصنوعی

استفاده از لامپ مادر مصنوعی برای گرم‌شدن جوجه‌ها، تقویت بدنی و افزایش اشتهای آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. مرغ‌های تخم‌گذار در طول روز به حداقل 15 تا 16 ساعت نور نیاز دارند. این نور می‌تواند از یک منبع طبیعی مثل خورشید و یا منبعی مصنوعی مثل لامپ روشنایی تأمین شود.

در فصولی مثل پاییز و زمستان به دلیل کوتاه‌تر بودن طول روزها نسبت به شب‌ها، مرغ‌ها در طول روز میزان نور کمتری را مورد استفاده قرار می‌دهند.

شرایط لانه مرغ

در داخل لانه مرغ‌ها باید به حد کافی و مناسب به تناسب جثه و سن مرغ‌ها محلی برای آبخوری و دانخوری اختصاص بدهید. به طور معمول برای جوجه‌ها از سینی‌های دانخوری و آبخوری‌های کله‌قندی یک لیتری استفاده می‌کنند. اما برای مرغ‌ها باید از آبخوری کله‌قندی 5 لیتری به ازای هر 20 قطعه استفاده کنید.

آب مورد مصرف طیور باید گوار و تمیز باشد. لازم است که همواره میزان آبی که در داخل آبخوری‌ها قرار دارد را به دقت کنترل نمائید. روزانه آب داخل ظرف‌ها را باید تعویض کنید. شایان ذکر است که میزان آبی که مرغ‌ها استفاده می‌کنند به طور تقریبی دو برابر غذای مصرفی آن‌ها است. به طور میانگین چهار قطعه مرغ بالغ یک لیتر آب در روز استفاده می‌کنند. به شما توصیه می‌کنیم که از دانخوری‌های که حالتی شبکه‌دار دارند در داخل لانه مرغ‌ها استفاده کنید تا مقدار ریخت و پاش دان به کمترین حد خود برسد.

چوب خواب مناسب

مرغ‌ها ذاتا تمایل زیادی برای خوبیدن در ارتفاع دارند. در نتیجه باید در لانه آن‌ها تعدای چوب خواب قرار بدهید. فاصله مناسب توصیه شده چوب خواب از سطح زمین برای جوجه‌ها مقدار 40 سانتی‌متر و برای مرغ‌های بالغ بین 80 تا 90 سانتی‌متر است.

پهنا و ضخامت چوب خواب باید 4 سانتی‌متر باشد تا مرغ‌ها با آسودگی بر روی چوب‌ها بنشینند. اگر قصد دارید تا به شکل موازی تعدادی چوب خواب برای مرغ‌ها نصب کنید، باید بین هر چوب 30 تا 40 سانتی‌متر فاصله را در نظر بگیرید. برای نظافت و تمیزکاری هر چه راحتتر لانه می‌توانید در زیر چوب خواب، نایلونی قرار داده تا فضولات مرغ‌ها را جمع‌آوری کنید. یکی دیگر از کارهایی که بهتر است برای حفظ پاکیزگی و بهداشت محل نگهداری و پرورش مرغ بومی در خانه انجام دهید، این است که هر هفته روی چوب خواب را تمیز کنید زیرا فضولات پرنده به چوب خواب می‌چسبد.

تأمین مواد مغذی مورد نیاز برای پرورش مرغ بومی

تأمین مواد مغذی مورد نیاز برای پرورش مرغ بومی

پس از متولد شدن جوجه‌ها، مراقب باشید تا یک شبانه‌روز آن‌ها را تغذیه نکنید. یکی از دلایل انجام این کار این است که هنوز کیسه زردی که همراه بدن آن‌ها است به درستی جذب نشده و اگر به جوجه خود غذا بدهید، قطعا دچار عفونت خواهد شد.

چگونگی تغذیه جوجه‌ها در مراحل مختلف رشد

پس از گذشت یک روز از تولد و جذب شدن کامل کسیه زرد به بدن جوجه، برای تغذیه می‌توانید در روز اول از خوراک آرد و ذرت آسیاب شده استفاده کنید. توصیه می‌کنیم که در روز اول آب شیرین را در اختیار جوجه‌ها قرار دهید. برای انجام هرچه بهتر این کار می‌توانید به ازای هر یک لیتر آب، 40 گرم از شکر را در آبخوری حل کنید.

بعد از انجام مراحل مذکور، می‌توانید برای تغذیه جوجه‌ها انواع مختلفی از دانه و غلات را به صورت آسیاب شده استفاده کنید. اما نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید، عدم استفاده از گندم آسیاب شده و آرد گندم برای تغذیه جوجه‌ها در هفته اول است. همچنین برای تغذیه جوجه‌ها می‌توانید از پلت‌های تجاری و پیش‌دان‌ها استفاده کنید. شایان ذکر است که برای پرورش جوجه مرغ بومی در خانه، باید در روزهای ابتدایی، محلی گرم را برای نگهداری انتخاب کنید. دمای لانه باید بین 32 تا 34 درجه سانتی‌گراد باشد. هنگام رسیدن دما به 22 درجه( در 7 تا 9 هفتگی) روزانه به میزان نیم درجه باید دمای لانه جوجه‌ها را کاهش دهید.

مواد معدنی مورد نیاز برای پرورش مرغ بومی

مرغ بومی به طور میانگین روزانه 110 گرم غذا مصرف می‌کند که در صورت چرای آزاد مرغ می‌تواند 40 درصد از غذای خود را تامین کند. از مهم‌ترین منابع غذایی برای تغذیه مرغ بومی می‌توانیم به نان خشک، ذرت، برنج، پودر گوشت، کنجاله سویا، نخود و ماش اشاره کنیم.

مواد معدنی مورد نیاز برای پرورش مرغ بومی

برای تأمین مواد معدنی طیور، می‌توانید از پودر صدف دریایی، پودر ماهی و پودر استخوان استفاده کنید. لازم به ذکر است که استفاده از کنسانتره‌های دامی برای تغذیه مرغ مضر بوده و حتی می‌تواند سبب بیماری و مرگ مرغ شود. بنابراین هرگز از کنسانتره دام برای تأمین مواد مغذی استفاده نکنید.

انتخاب بهترین نژاد برای پرورش مرغ بومی در خانه

اصطلاح انتخاب بهترین نژاد برای پرورش و نگهداری از مرغ بومی به معنای انتخاب نژادهای با کیفیت خروس یا مرغ است که دارای خصوصیاتی مثل گوشت و یا تخم مرغ با کیفیت بالا هستند. عموما سه دسته از نژاد مرغ در دنیا وجود دارد:

• نژادهای سبکی که برای بدست آوردن تخم مرغ گزینه‌ای مناسب به شمار می‌روند ( وزن: 1 الی 2 کیلوگرم)
• نژادهای سنگین که به جهت تولید گوشت مورد استفاده قرار می‌گیرند ( وزن: بیش از 3 کیلوگرم)
• نژادهای ترکیبی که هم برای تولید گوشت و هم برای تولید تخم مرغ مناسب هستند ( وزن: 2 ال 3 کیلوگرم)

نکات مهم در انتخاب نژاد مرغ

نکات مهم در انتخاب نژاد مرغ

در صورتی که کشاورزان بخواهند مرغ بومی را تنها برای تولید تخم مرغ مورد استفاده قرار دهند، می‌توانند با ترکیب نژادهای بومی با نژادهای سبکی که مقدار تولید تخم مرغ در آن خوب است، این کار را انجام دهند. اگر می‌خواهید مرغ‌های گوشتی داشته باشید، باید از نژادهای سنگین استفاده کنید. کشاورزانی که خواستار تولید تخم مرغ و گوشت با کیفیت بالا هستند، نژاد مرغ‌های خود را می‌توانند به‌وسیله نژاد ترکیبی اصلاح کنند.

البته لازم به ذکر است که انتخاب یک نژاد خوب تنها منحصر به همین مرحله نیست و بعضی از پرورش‌دهندگان باتجربه مسیر بیشتری را طی کرده و برای پرورش یک نژاد برتر، ویژگی‌هایی مانند شکل خاص مرغ، مقاومت آن در برابر بیماری، میزان خوراک مورد نیاز و اندازه تخم مرغ را مورد توجه قرار می‌دهند.

افرادی که به شکل حرفه‌ای در زمینه پرورش مرغ بومی کار می‌کنند، باید چگونگی انتخاب نژاد برای مرغ‌های بومی خود را به خوبی مورد بررسی قرار دهند و آن‌ها را ثبت کنند؛ این ثبت اطلاعات نژادها به عنوان مثال به کشاورزان کمک می‌کند تا نژاد و نوع هر کدام از مرغ‌هایی که استفاده می‌کنند را به منظور پرورش، ردیابی و دنبال کنند. یکی از دلایل اهمیت تجزیه و تحلیل هر کدام از نژادها، بررسی عملکرد آن‌ها در فرایند تخم‌گذاری و تولید گوشت می‌باشد.

ناگفته نماند که مرغ‌های معمولی با توجه به ویژگی‌هایی همچون نژاد، سلامت و میزان رشد، در 22 تا 32 هفتگی شروع به تخم‌گذاری می‌کنند. اما برخی از مرغ‌های بومی در اغلب موارد بسیار دیرتر از سایر گونه‌های تجاری شروع به تخم‌گذاری می‌کنند. اما موضوع مهم در این جا دسترسی مرغ بومی به منابع تغذیه‌ای غنی از کلسیم در طول دوران تخم‌گذاری است تا بتوانند پوسته تخم محکم‌تری داشته باشند.

مزایای استفاده از قفس در پرورش انواع ماکیان

با نگاهی به گذشته متوجه این نکته می‌‌شویم که پرورش انواع ماکیان بیشتر بر روی بستر یا زمین انجام می‌شد. بهره‌گیری از روش‌های سنتی به شدت مورد توجه و استقبال پرورش‌دهندگان قرار داشت که همین موضوع باعث بوجود آمدن مشکلات فراوانی در طول دوران نگهداری می‌شد. با پیشرفت صنعت و تمایل مردم به استفاده از محصولاتی سالم و ارگانیک، نیاز به نگهداری از طیور در قفس‌های صنعتی و استاندارد مورد توجه قرار گرفت. محبوبیت این قفس‌ها خصوصا در مورد پرندگان کوچک مانند بلدرچین بیشتر است.

ابتدا افراد با ساخت تعدادی از قفس‌های دست‌ساز برای پرندگان و سپس انتقال آن‌ها از زمین به قفس پروژه پرورش مدرن را کلید زدند. اما این قفس‌های دست‌ساز آنطور که انتظار می‌رفت پاسخگوی بسیاری از مشکلات نبود زیرا استاندارد‌های لازم در پرورش بسیاری از انواع ماکیان به‌ویژه بلدرچین در آن‌ها اعمال نمی‌شد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین فواید استفاده از قفس برای پرورش بلدرچین اشاره خواهیم کرد:

• می‌توان جوجه‌های بیشتری را پرورش داد
• نیاز به نیروی کار کمتر
• صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری مثل، مواد بسترساز و یا تأسیسات نگهداری
• عدم نیاز به مواد بستر‌ساز مثل کاه، پوشال و ماسه
• خلوص بالای کود بدست آمده از پرورش که فروش بالایی نیز دارد
• نیاز به خوراک کمتر برای تولید، زیرا به دلیل تحرک پایین پرنده، انرژی کمتری مصرف می‌شود
• کاهش حضور حشرات به دلیل تولید مدفوع کمتر
• سهولت در ثبت مسائل مربوط به واحد و رکوردگیری

چرا باید مرغ بومی را پرورش دهیم

چرا باید مرغ بومی را پرورش دهیم

در دنیای مدرن امروز زندگی به شیوه آپارتمانی برای بسیاری خسته‌کننده و کسالت‌بار است. به همین دلیل انتخاب اکثریت مردم خانه‌های حیاط‌دار و ویلایی است. خیلی از ما با داشتن این خانه‌ها می‌خواهیم تا استفاده بهتر و بهینه‌تری از فضای حیاط خود داشته باشیم، که همین ایده سبب می‌شود به فکر پرورش مرغ بومی در خانه بیوفتیم. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانیم برای ایجاد تنوع در زندگی خود انجام دهیم پرورش طیور خانگی همچون مرغ بومی است تا علاوه بر لذت نگهداری، به درآمد قابل توجهی نیز رسیده و کسب و کار خود را گسترش بدهیم.

سبد خرید0
سبد خرید خالی است
0

راهنمای استفاده از دوره ها

برای مشاهده دوره کافیست از قسمت دوره های خریداری شده وارد صفحه دوره شوید، سپس به قسمت سرفصل های دوره که پایین توضیحات قرار گرفته مراجعه نمایید.

با کلیک کردن روی هر سرفصل میتوانید قسمت های مربوطه را مشاهده نمایید.