پرورش بوقلمون گوشتی

جهت مشاهده کلیپ حتما به انتهای مقاله مراجعه نمایید.

در این مطلب از سایت آرش کرمانی قصد داریم، شما را با پرورش بوقلمون گوشتی آشنا کنیم. بوقلمون های گوشتی به دلیل وزن بالایی که دارند جز کسب و کارهای سودمند به شمار می روند. از این رو عزیزان بسیار زیادی دوست دارند آن را در محیط ها و فضاهای مختلف پرورش دهند. اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید در این مطلب از سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران با ما همراه باشید. مطالعه مطلب پرورش بوقلمون گوشتی به 8 دقیقه وقت نیاز دارد.

تاریخچه بوقلمون گوشتی در ایران

قبل از وارد شدن به بحث اصلی بیایید نگاهی به تاریخچه جذاب و خواندنی پرورش بوقلمون گوشتی در ایران داشته باشیم، کسب و کار پرورش بوقلمون گوشتی در ایران، تقریبا از سال های 1500 و یا 1600 میلادی آغاز شد (یعنی خیلی خیلی وقت پیش) درست زمانی که چند تاجر ایرانی بوقلمون را از کشور ایتالیا وارد ایران کردند و شروع به پرورش آن نمودند.

بوقلمون اصالتی آمریکایی داشته و بیشتر در آمریکای شمالی پرورش داده میشود، ( همچنان آمریکا بزرگترین تولید کننده بوقلمون در جهان محسوب میشود ) گوشت بوقلمون چند قرن است که در میان بومیان آمریکایی به عنوان غذا مورد استفاده قرار میگیرد و اخیرا شاهد این هستیم گوشت بوقلمون در ایران هم محبوب شده و افراد مختلفی اقدام به پرورش بوقلمون گوشتی میکنند.

دلیل رشد سریع و استقبال شدید از بوقلمون هم مزایای زیادی است که در گوشت بوقلمون نهفته است، امروزه شاهد این هستیم که گوشت بوقلمون در مراسمات و مناسبت های مختلفی سرو میشود. همانطور که گفته شد، به دلیل مزایای زیادی که گوشت بوقلمون دارد و در بخش بعد هم به همین مزایا اشاره خواهد شد، پرورش بوقلمون همچنان رو به رشد است و ایران هم از این قافله عقب نمانده است.

پرورش بوقلمون گوشتی
پرورش بوقلمون گوشتی

حتما بخوانید : فیلم آموزش پرورش بوقلمون از 0 تا 100

خصوصیات بوقلمون گوشتی چیست؟

بوقلمون گوشتی فواید بسیار زیادی برای بدن و سلامتی دارد به حدی که اخیرا بیشتر پزشکان هم تاکید بر استفاده از گوشت بوقلمون دارند، به همین دلیل پرورش بوقلمون گوشتی، از حساسیت خاصی هم برخوردار است.

مزایا و فواید گوشت بوقلمون

1) مصرف گوشت بوقلمون به صورت مداوم و پیوسته باعث جلوگیری از بسیاری بیماری ها نظیر؛ سرطان می شود.

2) از جمله فواید بسیار خوب مصرف گوشت بوقلمون، کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون می باشد.

3) بوقلمون سرشار از پروتئین و ویتامین های B6,B3,B12 میباشد.

4) از مزایای دیگر گوشت بوقلمون میتوان به افزایش حافظه جوانان و کودکان هم اشاره کرد.

5) یکی از جذابیت های بوقلمون دورنگ بودن گوشت آن است که با خرید یک قطعه میتوانید هم گوشت قرمز داشته باشید و هم سفید !

پرورش بوقلمون در مزرعه
پرورش بوقلمون برنز در مزرعه

حتما بخوانید : ویتامین های مورد نیاز بوقلمون

جیره غذایی بوقلمون گوشتی

توجه به جیره غذایی بوقلمون گوشتی از حساسیت زیادی برخوردار است، اینکه در میان پرورش دهنده های بوقلمون باب شده است که جوجه بوقلمون در 24 ساعت اول زندگی خود نیازی به آب و دانه ندارد، چرا که از زرده موجود در بدن خود استفاده میکند بسیار اشتباه اشتباه و غیر اصولی است. لذا با پرورش و تحقیقات موسسه ما به این نتیجه رسیده ایم که تمام جوجه های یکروزه در هر حوزه از همان ابتدای ورود به سالن پرورش نیازمند آب و خوراک غنی شده با مواد انرژی زای مخصوص طیور هستند.

مقدار غذایی که به صورت استاندارد جوجه بوقلمون ها در 4 هفته اول زندگی خود نیاز دارند، 450 تا 500 گرم میباشد که بعد از چهار هفته اول، این مقدار بیشتر هم میشود. بعد از 6 یا 7 هفتگی، وزن بوقلمون تقریبا به 1 کیلوگرم میرسد. در این صورت غذای مورد نیاز آنها حدود 1 کیلو و 700 یا 800 گرم میباشد.

مشخص شده است که در طول دوره پرورش آب یکی از اساسی ترین مسائل در پرورش بوقلمون است، به طوری که طی آزمایشات مشخص شده است که بوقلمون هایی که از آب تمیز استفاده میکنند، مقدار وزنشان بیشتر از بقیه میباشد.( درصورتی که محل پرورش شما دارای آب مناسب شرب طیور نیست،اقدام به پرورش نکنید)

شرایط پرورش بوقلمون گوشتی

برای ورود به بازار پرورش بوقلمون نیازی به سرمایه های آنچنانی نمیباشد، این حرفی است که بسیاری از پرورش دهندگان بوقلمون گفته اند. تنها مسئله ای که مهم است، این است که دانش و آگاهی لازم را جهت پرورش بوقلمون گوشتی بدست آورید چرا که پرورش بوقلمون نیاز به داشتن برخی از اطلاعات خاص است که در صورت ندانستن، ممکن است خسارت زیادی را به بار آورید. البته این دانش و مهارت ها را میتوانید با شرکت در دوره های مختلف و کارگاه های مختلف بدست آورید.

سالن پرورش بوقلمون گوشتی
سالن پرورش بوقلمون گوشتی بیوتی

حتما بخوانید : عوامل موفقیت در کسب و کار

تجهیزات مورد نیاز برای پرورش بوقلمون گوشتی

بعد از کسب دانش و مهارت، وقت آن است که شرایط لازم را برای پرورش بوقلمون گوشتی فراهم کنید، تجهیزاتی مورد نیاز است که باید اقدام به تهیه آنها کنید. تجهیزات این کسب و کار چندان هم پیچیده نیست و تهیه آنها راحت میباشد. برای مثال انتخاب یک مکان یا سالن استاندارد که سعی شده در مقالات مرتبط به آن پرداخته شود، سیستم های آبخوری و دانخوری،تهیه سیستم های سرمایشی و گرمایشی ، دماسنج سالنی، لوله کشی و تاسیسات و سیستم رطوبت سنج و در نهایت آب و دانه.

تحقیق و بررسی طبق بازار محلی و منطقه

تحقیق و بررسی بازار محلی خودتان بسیار در این صنعت ضروریست،چرا که این صنعت در استان های مختلف کشور ما طبق سلیقه های مختلف است . بطور مثال در هر منطقه نژاد های مختلفی از این موجود زیبا استقبال میشود، و یا اینکه بعضی مناطق غیر از بوقلمون برنزی یا به اصلاح بوقلمون رنگی،نژاد های دیگر را تقاضا نمی کند.کشتارگاه های کشور ما اکثرا بدلیل بازار پسندی بوقلمون بیوتی (سفید) نژاد های دیگر را خریداری نمی کنند،این هم نمونه دیگری برای اهمیت دادن به بازار سنجی و تحقیق قبل از ورود به پرورش بوقلمون.

خرید تخم یا جوجه بوقلمون

خب، وقت آن است که اقدام به خرید تخم یا جوجه بوقلمون کنید و شروع به کار کنید، قطعا لازم است پیگیر مجوز پرورش بوقلمون هم باشید.(البته اگر تعداد گله از 200 قطعه فراتر میرود) چرا که بدون مجوز امکان پرورش بوقلمون در تعداد بالا نیست و نمی توانید جوجه ها را هم به نرخ دولتی بخرید. مشخص است که مانند هر کار دیگری گرفتن مجوز دردسرهایی هم دارد اما نا امید نشوید پیگیری مداوم داشته باشید و تلاش کنید.

مجوز برای پرورش بوقلمون گوشتی

فراموش نکنید که مجوز پرورش بوقلمون گوشتی را به مکان های داخل شهر نمیدهند. بهتر است محل پرورش، خارج شهر و منطقه ای بی سر و صدا و بدور از آلودگی باشد. همچنین بهتر است به دور از خیابان باشد که صدای ماشین ها باعث سلب آرامش بوقلمون ها نشود.

بیشتر بخوانید: پرورش بلدرچین گوشتی

سوخت های مورد نیاز

مکانی که برای پرورش بوقلمون گوشتی انتخاب میکنید، حتما باید دارای برق حداقل تک فاز باشد، گاز هم از جمله موارد ضروری است که باید در محل پرورش بوقلمون وجود داشته باشند،در غیر اینصورت ناچار به استفاده از گازوئیل و هزینه های سنگین آن هستید.

شناسایی بیماری های رایج در بوقلمون گوشتی

یکی از نکات بسیار مهم برای پرورش بوقلمون گوشتی شناسایی بیماری های رایج در آن است. برخی از بیماری ها می تواند شما را دچار ضررهای بسیار زیادی کند. آنفولانزا، نیوکاسل، کریزای عفونی، آبله، تاول سینه، کوکسیدیوز، کانیبالیسم و عفونت کیسه زرده متداول ترین بیماری هایی هستند که بوقلمون گوشتی به آن دچار می شود.

مشورت برای پرورش بوقلمون گوشتی

دو نکته اساسی در این کار، تخصص و تجربه است. لذا بهتر است در این زمینه یک نفر که تخصص و تجربه دارد راهنمای شما باشد تا در صورتی که به مشکل برخوردید به شما کمک کند.

شما برای ما از پرورش بوقلمون گوشتی بنویسید

در این مطلب از سایت آرش کرمانی تمامی مواردی که می توانست بر پرورش بوقلمون گوشتی تاثیرگذار باشد را مورد بررسی قرار دادیم. چنانچه شما در این زمینه تجربه دارید آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. امیدواریم مقاله فوق کمک مفیدی در پرورش بوقلمون گوشتی به شما خوانندگان عزیز بکند.

پرورش طیور یه کسب و کار پیش پا افتاده نیست

در حال بارگذاری...
اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments