پرورش بوقلمون تخمگذار

در این مطلب از سایت آرش کرمانی بنیانگذار هوش پرورشی در ایران قصد داریم چگونگی پرورش بوقلمون تخمگذار را مورد بررسی قرار دهیم. درباره ی پرورش بوقلمون تخمگذار چه می دانید؟ کسب و کار پرورش بوقلمون تخمگذار در ایران رو به بهبود و بهتر شدن است. با استفاده از نکاتی که در این مطلب برای شما بیان خواهیم کرد، می توانید کسب و کار خود در این زمینه را رونق ببخشید. مطالعه این مطلب به 6 دقیقه زمان نیاز دارد.

جهت مشاهده کلیپ حتما به انتهای مقاله مراجعه نمایید.

هدف از پرورش بوقلمون

همچنین یکی دیگر از بحث های اساسی پرورش بوقلمون تخمگذار، جیره غذایی و دمای سالن پرورش این مدل از بوقلمون ها میباشد که در این مقاله به بررسی آنها هم پرداخته شده است، نکته ای که حتما باید به آن توجه کنید این است که برای کسب و کار خود هدفی تعیین کنید. هدف از پرورش بوقلمون باید مشخص باشد. آیا هدف این است که جوجه بگیریم و پرورش دهیم، بزرگ کنیم و سپس بفروشیم؟ پرورش و انبوه سازی انجام دهید؟  لذا ابتدا باید هدف خود را از این کسب و کار مشخص کنید. همانطور که گفتیم کسب و کار پرورش بوقلمون تخمگذار یکی از کسب و کارهای پردرآمد در ایران است ولی نه در هر شرایطی، لازم است که شما قبل از هر عمل با متخصصان این حوزه مشورت کنید.

بوقلمون تخمگذار، جیره غذایی خاصی نیاز دارد و لازم است در محیطی با شرایط و دمای خاصی رشد کند لذا مشورت با یک متخصص در این زمینه هم از مسائل ضروری میباشد. دو نکته اساسی در این کار، تخصص و تجربه است. لذا بهتر است در این زمینه یک نفر که تخصص و تجربه دارد راهنمای شما باشد تا در صورتی که به مشکل برخوردید به شما کمک کند.

بوقلمون تخمگذار
بوقلمون تخمگذار

حتما بخوانید : بوقلمون در چه سنی شروع به تخمگذاری میکند؟!

تشخیص بوقلمون تخمگذار و خصوصیات آن

میخواهیم مواردی را عنوان کنیم که با یک تیر دونشان زده باشیم ، هم اینکه تفاوت میان بوقلمون نر و ماده را متوجه بشوید و هم اینکه یک نکته فنی به شما اموزش داده باشیم. قطعا بین بوقلمون گوشتی و بوقلمون تخمگذار تفاوت هایی وجود دارد. در پرورش بوقلمون تخمگذار، بر خلاف بوقلمون گوشتی از جیره بر پایه پروتئین استفاده نمیشود،لذا بوقلمون ها وزن و چربی اضافه گرفته و امکان تولید حداکثری را از دست خواهند داد. اما در پرورش بوقلمون های گوشتی، میزان پروتئین بالاتر از میزان انرژی خوراک آنهاست.

( نکته مهم : بوقلمون ها با توجه به سن و کاربری پرورش، نیازمند جیره های غذایی مختلفی هستند ) بوقلمون گوشتی، به خاطر ماهیت استفاده آن، از پروتئین بیشتری استفاده میکند و وزن آن بیشتر از وزن بوقلمون تخمگذار است.( اولین نشانه تفاوت جنسیت )

بوقلمون تخمگذار، سبک تر و سرحال تر میباشد همچنین دارای شکم عمیق، نرم و پهن میباشد در صورتی که بوقلمون گوشتی دارای شکم کم عمق، سفت و نازک میباشد. از جمله مشخصات بوقلمون تخمگذار، میتوان به منقار قوی و کوتاه اشاره کرد… همچنین سر، تاج و ریش آن هم خوش رنگ و دارای رشد مناسب است در حالی که بوقلمون گوشتی دارای سر، تاج و ریش کم رشد و رنگ پریده است. در تصویر پایین شما یک بوقلمون تخمگذار نژاد بیوتی حدودا یک ساله را ملاحظه میکنید .

پرورش بوقلمون تخمگذار
پرورش بوقلمون تخمگذار

حتما بخوانید : آموزش پرورش بوقلمون گوشتی

جیره غذایی برای پرورش بوقلمون تخمگذار

در پرورش بوقلمون تخمگذار باید به جیره غذایی حتما توجه ویژه داشت چرا که این جیره غذایی است که میزان تخمگذاری را افزایش یا کاهش میدهد. بوقلمون ها در سنین مختلف حجم و اندازه مختلفی از غذا و آب را نیاز خواهند داشت که باید در آبخوری ها و دانخوری های استاندارد فراهم شود. مقدار دانی که به صورت استاندارد جوجه بوقلمون ها در 4 هفته اول زندگی خود نیاز دارند، 450 تا 500 گرم میباشد که بعد از چهار هفته، این مقدار بیشتر هم میشود. بعد از 6 یا 7 هفتگی، وزن بوقلمون تقریبا به 1 کیلوگرم میرسد که در این صورت دان مورد نیاز آنها حدود یک کیلو و هفتصد یا هشتصد گرم میباشد.

آب در جیره غذایی بوقلمون

مشخص است که آب هم یکی از اساسی ترین مسائل در پرورش بوقلمون است به طوری که طی آزمایشاتی مشخص شده است که بوقلمون هایی که از آب تمیز استفاده میکنند، مقدار وزنشان بیشتر از بقیه میباشد، گاهی وقت ها در این مورد از تصفیه آب های صنعتی نیز استفاده میشود. باید توجه کنید همیشه آب چاه های عمیق و نیمه عمیق مناسب پرورش طیور نیست ، لذا جدا از اینکه احتمال شور بودن یا شور نبودن آب چاه مطرح است، میزان سختی آب هم نیز توسط آزمایشگاه باید سنجیده و مجوز استفاده برای پرورش دهنده صادر شود. در تصویر ذیل شما خوراک بوقلمون پلت شده تخمگذار را مشاهده میکنید، که میتواند بصورت آردی هم به مصرف بوقلمون برسد.

جیره غذایی بوقلمون تخمگذار

جیره غذایی بوقلمون تخمگذار

حتما بخوانید : پرورش بلدرچین گوشتی

دما و رطوبت سالن در پرورش بوقلمون تخمگذار

دما و رطوبت سالن، نقش بسیار مهمی در جلوگیری از سرما خوردگی و بیماری های بوقلمون دارد که البته دمای سالن بستگی به سن بوقلمون دارد. در پرورش بوقلمون تخمگذار، قطعا توجه به دما به شدت مهم است. برای بوقلمون های با سن یک هفته، دمای 38 درجه مناسب است و در هفته دوم، دما باید به 31 درجه سانتی گراد برسد. فراموش نکنید که تغییر دما از 38 به 31 ناگهانی اتفاق نمی افتد و به مرور انجام میشود. دما در هفته سوم  29 درجه، هفته چهارم 27 درجه و در هفته هفتم به بعد 20 درجه میرسد. در کنار توجه به دمای سالن، باید به نور و روشنایی سالن هم خصوصا در هفته اول زندگی بوقلمون توجه ویژه داشت.

شما برای ما از پرورش بوقلمون تخمگذار بنویسید

در این مطلب از سایت آرش کرمانی تمامی مواردی که می توانست بر پرورش بوقلمون تخمگذار تاثیرگذار باشد را مورد بررسی قرار دادیم. چنانچه شما در این زمینه تجربه دارید آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. امیدواریم این مقاله کمک بسیاری در زمینه پرورش بوقلمون تخمگذار به شما خوانندگان عزیز کند.

[/vc_column_text]

پرورش طیور یه کسب و کار پیش پا افتاده نیست

در حال بارگذاری...
[/vc_column][/vc_row]
اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

2 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments