کدام طیور ناقل ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اند؟

به گزارش واحد خبر پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی آرش کرمانی به نقل از ایرنا، سید حسین رضوانی، مدیر اداره کل دامپزشکی استان مازندران در پاسخ به سوال “کدام طیور ناقل ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اند؟” ،اظهار کرد: با توجه به برودت هوا و قرارگیری در فصل سرما در صورت عدم رعایت ضوابط و مقررات بهداشتی قرنطینه ای در واحدهای پرورش طیور ، خطری جدی متوجه این صنعت خواهد بود.

وی افزود: از روستائیان مازندران میخواهیم تا طیور خانگی خود را در مکانی محصور شده و مسقف نگهداری و از رها کردن طیور بویژه پرندگان آبزی مثل غاز و اردک در باغ ها و مزارع خودداری کنند.

کدام طیور ناقل ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اند؟

مدیر اداره کل دامپزشکی استان مازندران تصریح کرد: پرندگان آبزی به عنوان ناقلان اصلی ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هستند.

رضوانی اضافه کرد: این پرندگان در صورت تماس مستقیم و یا غیر مستقیم با پرندگان وحشی مهاجر آلوده که از مخازن اصلی این ویروس به شمار می روند، می توانند به این بیماری مبتلا شوند و هیچ علائمی نداشته باشند اما می توانند سایر ماکیان را آلوده کنند.

وی ادامه داد: عدم تماس مردم با پرندگان مهاجر آبزی از هم استانی ها به خصوص روستائیان درخواست می شود.

ضوابط بهداشتی در پرورشگاه‌ها را تشدید کنید

وی یادآور شد: حفظ و صیانت از سرمایه عظیم ایجاد شده در صنعت پرورش طیور استان که اشتغالزایی پایدار و خودکفائی را به همراه دارد از جمله وظایف اصلی کلیه دستگاه های اجرائی استان بوده و از مقامات ارشد استانی و اعضای ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان درخواست می کنیم تا دامپزشکی را برای این مهم مورد حمایت قرار دهند.

مدیر اداره کل دامپزشکی استان مازندران خاطرنشان کرد: از متصدیان پرورش طیور صنعتی در استان می خواهم تا ضوابط و مقررات بهداشتی قرنطینه ای را در واحدهای خود با شدت و حدت بیشتری رعایت کنند.پ  و به توصیه های بهداشتی دامپزشکی توجه ویژه داشته باشند.

وی بیمه کردن جوجه ها را قبل از شروع پرورش حائز اهمیت دانست.

رضوانی تصریح کرد: با توجه به فصل سرما ، در نظر گرفتن سوخت دوم برای حفظ دمای لازم سالن ها و ذخیره سازی خوراک در حد متعارف در زمان بحران از جمله اقدامت پیشگیرانه ای است که متصدیان واحدهای پرورش صنعتی باید مد نظر داشته باشند.

پیش‌گیری از ابتلا به بیماری بروسلوز ممکن است؟

به گزارش واحد خبر پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی آرش کرمانی، پیشگیری و کنترل این بیماری خطرناک در حیوانات که هرساله تعداد زیادی از دام‌ها را به کام مرگ می‌کشاند از طریق مایه کوبی دام‌ها و رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی قابل انجام است و همواره اغلب فعالان صنعت پرورش دام و طیور از طریق مشاوره با دامپزشکان این مشکل را حل می‌کنند.

قابل ذکر است شناسایی و حذف دام های آلوده نیز نهایی ترین مرحله مبارزه با بیماری بروسلوز در میان دام است.

همچنین پیشگیری بیماری از ابتلا به بیماری بروسلوز در گونه‌های انسانی نیز مستلزم کنترل بیماری در حیوانات، آموزش کادرهای پزشکی- دامپزشکی، و عموم جامعه است.

بر این اساس اجرای مقررات قانونی همچون پاستوریزاسیون شیر و دیگر فرآورده های لبنی، استفاده از البسه محافظ به‌ وسیله افراد تحت مخاطره، واکسیناسیون، آزمایش و کشتار دام های آلوده است.

بیشتر بخوانید:

 

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments