همه چیز درباره پرورش و نگهداری از مرغ های کوچین

انسان از دیرباز به نگهداری و پرورش مرغ، به عنوان حیوانی اهلی برای تامین پروتئین مورد نیازش، علاقه داشته است. این پرنده مفید، انواع و نژادهای گوناگونی داشته و انسان نیز برای اصلاح نژاد آن تلاش‌های زیادی انجام داده است. برخی نژادها قابلیت تخمگذاری بالایی دارند، برخی در مدت زمان کمتری وزن‌گیری بهتری دارند، برخی در برابر بیماری‌ها و شرایط آب و هوایی گوناگون مقاوم‌تر هستند و برخی نیز برای نگهداری در منزل و یا مزرعه مناسب‌تر هستند. انتخاب نژاد مرغی که قصد نگهداری از آن را دارید به شرایط محیط و هدف شما از پرورش مرغ، بستگی دارد. یکی از نژادهای پرطرفدار و دوست‌داشتنی این پرنده، «مرغ های کوچین» هستند. این نژاد که مرغ کوشین نیز نامیده می‌شود، بیشتر برای نگهداری در مزارع و منازل مناسب‌اند. در این مقاله قصد داریم تا با این پرنده زیبا و نگهداری و پرورش آن بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه مرغ های کوچین

مرغ کوچین (Cochin ) اولین بار در حدود سال‌های 1840 مورد توجه قرار گرفت. این نژاد در اصل «Cochins-China» نامیده می‌شد. مبدا این نژاد از مرغ، مستعمره سابق فرانسه و کشور ویتنام فعلی بود. ظاهر آنها کمی با مرغ‌های کوچین فعلی که ما می‌شناسیم، متفاوت بود. این نژاد توسط کاپیتان «ادوارد بلچر» وارد انگلیس شده و  به ملکه ویکتوریا به عنوان پیشکش اهدا شد و پس از آن به آمریکا و سایر نقاط جهان راه یافت. اصلاح نژاد این پرنده امروزه باعث شده تا این نژاد از لحاظ ظاهری بسیار جذاب و زیباتر شده اما قدرت تخمگذاری آن کاهش پیدا کرده است.

مرغ های کوچین
مرغ های کوچین

بیشتر بخوانید: انواع مرغ | آشنایی با اصول طبقه‌بندی نژادی و نژادهای مشهور مرغ

مشخصات ظاهری مرغ های کوچین

اصلی‌ترین نکته درباره این نژاد، ظاهر پرهای آنها است. بدن این نژاد از مرغ به صورت سرتاسری از پرهای کوتاه و انبوه پوشیده شده است. حتی پاها و انگشتان این مرغ‌ها نیز پوشیده از پر است. مرغ های کوچین به علت پرهای زیاد، بسیار درشت به نظر می‌رسند اما در واقع وزن بیشتری نیز نسبت به بقیه نژادها دارند. وزن مرغ‌ها تا 3.5 کیلو و وزن خروس‌ها نیز تا 5 کیلوگرم بالا می‌رود. به همین علت برای وزن‌گیری بسیار ایده‌آل هستند. قدرت تخمگذاری این نژاد چندان بالا نیست و تا حدود 120 تخم مرغ در یک سال تولید می‌کند. اندازه تخم‌ها کمی بزرگ‌تر از نژادهای دیگر و به رنگ قهوه‌ای روشن است. رشد این پرنده قبل از بلوغ کند بوده و دیرتر از سایر نژادها، به سن بلوغ و تخمگذاری می‌رسند.

ویژگی‌های رفتاری مرغ های کوچین

مرغ های کوچین رفتاری بسیار دوستانه و آرام دارند و روحیه جنگ طلبی و پرخاشگرانه ندارند. این موضوع آنها را برای نگهداری در منازل و مزارع بسیار مناسب می‌کند. این مرغ‌ها حتی برای خانه‌هایی که کودک دارند نیز مناسب است و به بچه‌ها حمله نمی‌کنند. یکی دیگر از ویژگی‌های این نژاد از مرغ این است که غریزه مادری قوی دارند و به خوبی از جوجه‌ها نگهداری می‌کنند. مرغ کوشین حتی تا دو بار در سال «کرچ» می‌شود و به خوبی روی تخم‌ها خوابیده و از آنها به خوبی مراقبت می‌کند. به علت وزن زیاد، این پرندگان تمایل به تحرک زیادی ندارند. تمایل به تنبلی و چاقی آنها را به هدفی برای شکارچیان تبدیل می‌کند. بنابراین آنها باید در یک منطقه حصارکشی شده نگهداری شوند تا در معرض خطر حیوانات شکارچی نباشند.

آنها ترجیح می‌دهند در نزدیکی دانخوری بمانند تا اینکه برای جستجوی غذا، در محوطه آزاد باشند. با این حال بهتر است آنها را به بیرون رفتن از لانه تشویق کنید تا به کنترل وزن آنها کمک شود. چاقی بیش از حد یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای این نژاد به وجود آید که روی قدرت تخمگذاری آنها نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت. آنها پرندگان نسبتاً ساکتی هستند و سر و صدای چندانی تولید نمی‌کنند. این ویژگی آنها را برای زندگی شهری مناسب می کند زیرا احتمالاً مزاحمتی برای همسایگان ایجاد نمی‌کنند.

مرغ های کوچین
مرغ های کوچین

بیشتر بخوانید: انواع نژاد مرغ ایرانی | آشنایی با ویژگی‌های نژادهای مرغ بومی در ایران

شرایط نگهداری مرغ های کوچین

این نژاد از مرغ به دلیل پرهای انبوهش، مناسب نگهداری در آب و هوای بسیار گرم نیست. اگر در مکانی زندگی می‌کنید که آفتاب سوزان و آب و هوای گرم دارد، باید در محل لانه این پرنده، وسایل سرمایشی و همچنین محلی با سایه در نظر بگیرید. بستر لانه این مرغ را نیز باید از مواد نرم انتخاب نموده و سعی کنید تا بستر همیشه خشک باشد تا پاهای پرنده آسیب نبیند. به علت حساس بودن این نژاد از مرغ بهتر است از سیستم قفس برای نگهداری آن استفاده نمایید. استفاده از قفس‌های مخصوص نگهداری مرغ، مزایای زیادی دارند. از جمله:

  • تمیز کردن محیط زندگی و قفس‌ها، به دلیل مکانیزه بودن جمع آوری کود، آسان‌تر بوده و به حفظ بهداشت محیط زندگی آنها کمک زیادی خواهد کرد.
  • جمع آوری تخم مرغ‌ها آسان‌تر انجام شده و به آنها آسیب نمی‌رسد.
  • به علت طبقاتی بودن قفس‌ها، امکان نگهداری تعداد بیشتر از مرغ‌ های کوچین در یک زیر بنای محدود وجود دارد.
  • به علت جدا بودن آبخوری و دانخوری، انتقال بیماری‌ها کندتر خواهد شد.
  • به دلیل جداسازی مرغ‌ها و خروس‌ها بر اساس سن، تغذیه و رشد جوجه‌ها با تاخیر رو به رو نمی‌شود و همه پرندگان رشد هماهنگ خواهند داشت.

تغذیه

مرغ کوشین، همه چیز خوار است و می‌توانید برای تغذیه آنها از غلات، دانه‌ها، سبزیجات، باقی مانده غذاها و حشرات استفاده نمایید. این نژاد اما تمایل به مصرف غذا بیش از حد نیازش را نیز دارد. به همین دلیل سعی کنید جیره را به صورت روزانه در اختیارش قرار دهید. سعی کنید تعداد بیشتری آبخوری و دانخوری را در نزدیکی محل استراحت پرنده قرار دهید. آب و تمیز و بهداشتی را نیز فراموش نکنید زیرا این نژاد بیش از دیگر نژادها نیاز به آب پیدا می‌کند. برای تقویت کوچین و اطمینان از تغذیه صحیح، می‌توانید از مولتی ویتامین به صورت محلول در آب آشامیدنی استفاده کنید.

مرغ های کوچین
مرغ های کوچین

بیشتر بخوانید: بهترین نژاد مرغ تخمگذار ایرانی و خارجی برای پرورش کدام نژاد است؟

حرف آخر درباره مرغ های کوچین

مرغ های کوچین پرندگانی زیبا، آرام، اهلی و کم صدا هستند که می‌توانند حتی نقش پرندگان زینتی را برای حیاط شما بازی کنند. نگهداری از آن‌ها ساده است و برای پرورش جوجه‌ها نیازی به دستگاه جوجه کشی نیز نخواهید داشت. این پرنده زیبا و دوست داشتنی، به دلیل پرهای انبوه و فراوانش، برای نگهداری در آب و هوای سرد تا معتدل مناسب است و برای تابستان‌های گرم، نیاز به تجهیزات سرمایشی پیدا می‌کند. به علت ظاهر زیبا و کمیاب بودن این نژاد، قیمت مرغ کوچین در بازار از مرغ‌های بومی و صنعتی بالاتر است.

سوالات متداول

اولین بار مرغ کوچین در چه سالی کشف شد؟

مرغ کوچین (Cochin ) اولین بار در حدود سال‌های ۱۸۴۰ مورد توجه قرار گرفت

وزن تقریبی مرغ و خروس کوچین جقدر است؟

وزن مرغ‌ها تا ۳٫۵ کیلو و وزن خروس‌ها نیز تا ۵ کیلوگرم بالا می‌رود

تغذیه مرغ کوچین چیست؟

مرغ کوشین، همه چیز خوار است و می‌توانید برای تغذیه آنها از غلات، دانه‌ها، سبزیجات، باقی مانده غذاها و حشرات استفاده نمایید

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments